Στην Μυτιλήνη ο Διοικητής της 2484 Ροταριανής Περιφέρειας Γιώργος Χριστοφορίδης

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η επίσκεψη του Διοικητή της 2484 Ρ. Περιφερείας Γιώργου Χριστοφορίδη και της συζύγου του Βάσως στους Ομίλους του Νησιού μας.


Έγιναν δύο πανηγυρικές συνεστιάσεις. Μια στην Καλλονή στο Ξενοδοχείο «Πέλλα» την Δευτέρα 24-08-2015, και την Τρίτη 25-08-2915 στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο» στη Μυτιλήνη.

Στην Καλλονή ο τοπικός Ροταριανός Όμιλος κάνει ένα νέο ξεκίνημα και μάλιστα ελπιδοφόρο!

Παρόντες στη συνεστίαση ο ρ. Στέλιος Μιχαηλίδης μέλος του Ρ.Ο. Woodhall Spa Lincoln UK η σύζυγός του Barbara Michaelides past governor Inner wheel UK και η κόρη τους Χριστίνα, ο ρ. τ. Δ/της 2484 Νίκος Κουζινόγλου, ο Βοηθός Δ/της Σπύρος Καρδακάρης, ο πρόεδρος του Ρ.Ο. Μυτιλήνης Τάκης Χατζηγιαννάκης, ο εψηφισμένος πρόδρος Ρ.Ο. Μ. Θανάσης Πλάτων, ο Γ.Γ. του Ρ. Ο. Μ. Ιγνάτης Χατζηβασιλέλλης κ.α.

Μίλησαν τόσο ο απερχόμενος πρόεδρος του ομίλου, Στυλιανός Παναγιώτης, όσο και ο εισερχόμενος πρόεδρος, Νίκος Χήρας, για τους στόχους του Ρ.Ο. Καλλονής και άφησαν πολλές ελπίδες για καλή συνέχεια.

Ο Δ/της Γιώργος Χριστοφορίδης έκανε μια εμπνευσμένη ομιλία, που εντυπωσίασε το ακροατήριο αναπτύσσοντας το σύνθημα της χρονιάς. Έγιναν ανταλλαγές δώρων και σημαιών.

Στην πανηγυρική συνεστίαση της 25-08-2015, στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο», παραβρέθηκαν πάνω από 50 ροταριανές, ροταριανοί και φίλοι του Ομίλου μας.
Την προσευχή ανέπεμψε ο ρ. Δ/της Γιώργος Χριστοφορίδης. Ο ρ. Γραμματέας Ιγνάτης Χατζηβασιλέλλης καλωσόρισε το Διοικητή, τη σύζυγό του, τους αξιωματούχους του Ομίλου και τους επισκέπτες. Ανέφερε ότι το σημαντικότερο γεγονός για ένα Ροταριανό Όμιλο είναι η επίσκεψη του Διοικητή και έκανε ανακοινώσεις σχετικές με τις δραστηριότητες των Ροταριανών Ομίλων και της Περιφέρειάς μας.

Ο ρ. πρόεδρος Τάκης Χατζηγιαννάκης καλωσόρισε με τη σειρά του τον Διοικητή και τον παρουσίασε στους παρευρισκομένους με σύντομο βιογραφικό.

Ο ρ. Διοικητής έλαβε το λόγο και πραγματοποίησε μια ομολογουμένως εξαιρετική και μεστή ροταριανού περιεχομένου ομιλία.

Το θέμα αφορούσε την ανάπτυξη των Ομίλων της Περιφέρειας, τη δημιουργία νέων, καθώς επίσης Ομίλων Ροταράκτ και όπου αυτό είναι δυνατόν, τη δημιουργία Ροταριανών Κοινοτικών Σωμάτων. Έφερε πολλά παραδείγματα και τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες δραστηριοτήτων και εκτέλεσης έργων μέσω των προγραμμάτων του Διεθνούς Ρόταρυ γνωστών ως «Global grants». Δεν έκρυψε την αγωνία του για το μέλλον της Περιφέρειάς μας τονίζοντας την ανάγκη για αύξηση του αριθμού ροταριανών με εισδοχές νέων σε ποσοστό 25% .

Ακολούθησε η καθιερωμένη ανταλλαγή των σημαιών και των δώρων

Απολαύσαμε ένα εξαιρετικό δείπνο, χάρη στην άψογη εξυπηρέτηση του προσωπικού, συνοδεία ευήκοης μουσικής (ευχαριστούμε γι αυτό τους ροταριανούς αδελφούς Αντωνίου, Γιάννη και Περικλή, ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου «Ηλιοτρόπιο»).

Ο Γενικός Γραμματέας

Ιγνάτιος Χατζηβασιλέλλης