Δεν έχει τέλος η τραγωδία-Νεκρό δεύτερο προσφυγόπουλο κάτω από 10 ετών-Μαύρες εκλογές στην Λέσβο (Φώτο)

Χωρίς τέλος οι τραγωδίες στο Αιγαίο με ένα ακόμα ναυάγιο φουσκωτής βάρκας που μετέφερε πρόσφυγες να σημειώνεται σήμερα τα ξημερώματα. 


Ενημέρωση και φωτογραφίες από την ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Νεκρό εντοπίστηκε πριν από λίγο ένα από τα οκτώ αγνοούμενα παιδιά του ναυαγίου που σημειώθηκε σήμερα ανοιχτά του Αεροδρομίου Μυτιλήνης. Πρόκειται για ένα κοριτσάκι κάτω των δέκα ετών, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Εν τω μεταξύ, δύο γυναίκες ναυαγοί κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι να φτάσουν σε ακτή στην περιοχή της Θερμής. Είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρονται αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο.

Από τους 46 επιβαίνοντες στην φουσκωτή βάρκα έχουν διασωθεί συνολικά 24 άτομα, και ένα κοριτσάκι έχει ανασυρθεί νεκρό.

Πριν από λίγο μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης ένας ακόμα πρόσφυγας που επέβαινε στη φουσκωτή βάρκα που ναυάγησε σήμερα το πρωί ανοιχτά του αεροδρομίου Μυτιλήνης. Ο ναυαγός εντοπίστηκε λίγα μίλια ανατολικά της πόλης της Μυτιλήνης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν μαζί με το διασωθέντα έως και πριν λίγη ώρα άλλοι δύο ναυαγοί.
Εν τω μεταξύ, στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στο πρώην στρατόπεδο της Μόριας μεταφέρθηκαν οι υπόλοιποι διασωθέντες του ναυαγίου.

Χωρίς τέλος οι τραγωδίες στο Αιγαίο με ένα ακόμα ναυάγιο φουσκωτής βάρκας που μετέφερε πρόσφυγες να σημειώνεται σήμερα τα ξημερώματα. 

Συγκεκριμένα, μικρή φουσκωτή βάρκα με 46 πρόσφυγες να επιβαίνουν, ανάμεσά τους 9 μικρά παιδιά συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο ανοικτά του Αεροδρομίου Μυτιλήνης. Οι ναυαγοί παρέμειναν για περίπου δύο ώρες μέσα στο νερό και εντοπίστηκαν από το ελικόπτερο της FRONTEX,το οποίο είχε απογειωθεί προκειμένου να μετάσχει στις έρευνες για τους αγνοούμενους του χθεσινού ναυαγίου.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 20 πρόσφυγες ανάμεσά τους ένα βρέφος με τη μητέρα του και αγνοούνται άλλοι 26, ανάμεσά τους 8 μικρά παιδιά. Με το πρώτο φως της ημέρας δύο ομάδες δυτών από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και από το Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων Λέσβου αναχώρησαν για το σημείο που εκτιμάται ότι σημειώθηκε το χθεσινό ναυάγιο και για την περιοχή που βρέθηκαν οι ναυαγοί σήμερα το πρωί. Από την Αθήνα αναμένουν και δύτες της ΜΥΑ του Λιμενικού Σώματος.

“Ήταν σκοτεινά και είδαμε το πλοίο να έρχεται επάνω μας. Προσπαθήσαμε να κάνουμε σήματα με κινητά και με φακούς αλλά δε μας είδε. Ήταν φοβερό όταν συγκρουστήκαμε. Βρεθήκαμε στο νερό και ήρθαν μεγάλα κύματα. Χάσαμε τα παιδιά. Δεν τα βλέπαμε μέσα στο σκοτάδι. Μόλις ξημέρωσε είδαμε το ελικόπτερο και μετά ήρθε το σκάφος του λιμενικού. Τους ευχαριστούμε όλους. Θέλουμε να βρεθούν τα παιδιά. Δυστυχώς μόνο ένα μωρό είναι μαζί μας”, διηγήθηκε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο Hasin από τη Συρία.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες συνεχίζονται και στην θαλάσσια περιοχή της Θερμής για τον εντοπισμό των αγνοουμένων του χθεσινού ναυαγίου στο οποί έχασε τη ζωή του ένα κοριτσάκι 6 ετών.
Πηγη ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ