Νέες διαδρομές λειτουργούν στο νέο θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου (Pic+vid)

Νέες διαδρομές καθιερώθηκαν και λειτουργούν νέο θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης ικανοποιώντας σχετικά αιτήματα επισκεπτών.


Ειδικότερα  οι επισκέψεις στο χερσαίο και το θαλάσσιο τμήμα του με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα, περιλαμβάνουν:

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Α

Παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού για το Πάρκο Νησιώπης στο Μουσείο

Θαλάσσια διαδρομή Σίγρι – Νησιώπη και επιστροφή
Ενημερωτική περιήγηση στο χερσαίο τμήμα της νησίδας Νησιώπη.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Β

Παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού για το Πάρκο Νησιώπης στο Μουσείο
Θαλάσσια διαδρομή Σίγρι – Νησιώπη,

Θαλάσσια περιήγηση στο ανατολικό τμήμα της νησίδας Νησιώπη και ενημερωτική περιήγηση στις παράκτιες απολιθωματοφόρες θέσεις και τους παράκτιους γεωτόπους.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ Γ

Παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού για το Πάρκο Νησιώπης στο Μουσείο

Θαλάσσια διαδρομή Σίγρι – Νησιώπη

Θαλάσσια περιήγηση περιμετρικά της νησίδας Νησιώπη και ενημερωτική περιήγηση στις παράκτιες απολιθωματοφόρες θέσεις και τους παράκτιους γεωτόπους
Ενημερωτική περιήγηση  στο χερσαίο τμήμα της νησίδας Νησιώπη - χερσαίες απολιθωματοφόρες θέσεις,

Θαλάσσια διαδρομή Νησιώπη – Σίγρι

Η λειτουργία του θαλάσσιου πάρκου Νησιώπης έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον των επισκεπτών και προβολή από πανελλήνια μέσα ενημέρωσης.

Η επίσκεψη στο Πάρκο Νησιώπης ξεκινάει με επιστημονική ενημέρωση όλων των επισκεπτών και επιστημονική παρουσίαση στις εγκαταστάσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι. Στη συνέχεια οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν μια από τις θαλάσσιες διαδρομές με το ειδικό σκάφος με γυάλινο πυθμένα και επίσκεψη στο χερσαίο και θαλάσσιο χώρο του Πάρκου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Πάρκο Νησιώπης οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν δεκάδες εντυπωσιακές απολιθωματοφόρες θέσεις, ιστάμενους και κατακείμενους απολιθωμένους κορμούς δέντρων ηλικίας 20 εκατομμύριων ετών αλλά και τη χλωρίδα και πανίδα της νησίδας όπου συναντώνται πολλά είδη πουλιών, θηλαστικών και ασπόνδυλων ζώων. 

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των θαλάσσιων διαδρομών μπορούν μέσα από γυάλινο πυθμένα του σκάφους να παρατηρήσουν τη βενθική χλωρίδα και πανίδα που χαρακτηρίζονται από την κυριαρχία των λιβαδιών Ποσειδώνιας αλλά και τους εντυπωσιακούς απολιθωμένους κορμούς δέντρων. Κατά τη διάρκεια της θαλάσσιας διαδρομής με το σκάφος μπορούν επίσης να παρατηρήσουν τις εντυπωσιακές θέσεις των ηφαιστειακών, τεκτονικών, γεωμορφολογικών και παρακτίων γεωτόπων.3

Οι οργανωμένες επισκέψεις στο θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης πραγματοποιούνται καθημερινά από το λιμάνι του Σιγρίου με ώρες αναχώρησης 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 και 15.00 μετά από κράτηση στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22530-54434.

Η επίσκεψη στο Πάρκο Νησιώπης θα πραγματοποιείται εφόσον οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν τη μετάβαση με το σκάφος με γυάλινο πάτο και με ελάχιστο αριθμό συμμετοχών 10 άτομα.

BINTEO Γιώργος Παπαδόπουλος