Στο κατάμεστο Αναγνωστήριο Αγιάσου ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος "Αρίων" Μυτιλήνης (ΦΩΤΟ)

Ύστερα από αρκετά χρόνια ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος "Αρίων" Μυτιλήνης, φιλοξενήθηκε στο κατάμεστο Θέατρο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου


Ύστερα από αρκετά χρόνια ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος "Αρίων" Μυτιλήνης, τον οποίο παλιότερα υπηρέτησε και ανέδειξε ο ομοχώριός μας καθηγητής φυσικής αγωγής Παράσχος Λιάκατος και τον οποίο σήμερα συνεχίζουν να κρατάνε ψηλά οι αδελφοί Βασίλης και Κώστας Αγκοπιάν, φιλοξενήθηκε στο κατάμεστο Θέατρο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου και παρουσίασε ένα ποικίλο χορευτικό πρόγραμμα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, που χειροκροτήθηκε θερμά από τους θεατές.


Συμμετείχαν και τα παιδικά χορευτικά τμήματα του Αναγνωστηρίου, με δάσκαλο το Θύμιο Σαραντίδη. Προηγήθηκε η παρουσίαση από τον Παναγιώτη Στ. Σκορδά του βιβλίου του Δημήτρη Σταφίδα «Τετράγλωσσο εικονογραφημένο λεξικό του αγιασώτικου ιδιώματος», που κυκλοφόρησε το 2014 και αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για όσα παιδιά (της Ελλάδας και του εξωτερικού) με ρίζες από την Αγιάσο επιθυμούν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις στο γλωσσικό ιδίωμα του χωριού μας.