Στον Υπουργό Οικονομικών η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου- Συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη

Η ολοκλήρωση του τρέχοντος ΕΣΠΑ και ο προγραμματισμός για την επανεκκίνηση της νέας προγραμματικής περιόδου, συζητήθηκαν χθες το απόγευμα στη συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη.


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης πληρωμών των λογαριασμών για τα έργα του τρέχοντος ΕΣΠΑ, τονίζοντας το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η έλλειψη ρευστότητας. Ζήτησε, επίσης, την παράταση, τουλάχιστον για έξι μήνες, του προγράμματος, σημειώνοντας ότι για την αντιμετώπιση της κρίσης αποτελεί εθνικό καθήκον η ολοκλήρωση των έργων που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση ειδικά στην οικονομία των ακριτικών νησιών μας.

Επίσης η κα. Καλογήρου έθεσε το θέμα της ενίσχυσης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να χρηματοδοτηθούν έργα, όπως η συντήρηση των οδικών δικτύων και ο καθαρισμός των ρεμάτων.