Ενημέρωση από τον Δήμο Λέσβου για τις εργασίες επισκευής και συντήρησης που έγιναν στους Παιδικούς Σταθμούς

Η Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, κα Αναστασία Αντωνέλλη, με στόχο την ενημέρωση των γονιών των παιδιών των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λέσβου, δίνει στη δημοσιότητα τις εργασίες επισκευής και συντήρησης κτιρίων, που έγιναν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.


            Πιο συγκεκριμένα, η κα Αντωνέλλη δήλωσε τα εξής:

            Όπως κάθε χρόνο, κατά την καλοκαιρινή περίοδο προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα που καταγράφονται στις κτηριακές υποδομές των Παιδικών μας.

Έτσι και εφέτος, με ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού μας, έγιναν ή βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης οι εξής παρεμβάσεις μας:

            Για όλους τους Παιδικούς του Δήμου Λέσβου, έγιναν ηλεκτρολογικές, υδραυλικές, μηχανολογικές συντηρήσεις και εργασίες συντήρησης  μηχανημάτων κλιματισμού, θέρμανσης, επίπλων και εξοπλισμού συνολικής δαπάνης 14.500 ευρώ.
            Εργασίες απολύμανσης και απεντόμωσης όλων των Παιδικών, συνολικής δαπάνης 3.000.

            Επισκευές κτηριακών εγκαταστάσεων:

Α) Στεγών στους Παιδικούς Παππάδου, Πλωμαρίου και Πέτρας.
Β) Κουφωμάτων στους Παιδικούς Αγιάσου, Αγίας Παρασκευής και Ερεσού.
 Γ) Εργασίες αποκατάστασης επιχρισμάτων και βαφών στους Παιδικούς Αγιάσου και Πέτρας.
Δ) τοποθέτηση περίφραξης στον Παιδικό Μαρία Αμπατζή.
Ε) Προμήθεια κουρτινών για τον Παιδικό Σταθμό Αγίας Παρασκευής.

 Συνολική δαπάνη των ανωτέρω εργασιών και προμηθειών: 18.362 ευρώ.

            Οφείλω  να τονίσω ότι,  με τις ανωτέρω εργασίες και προμήθειες, λύσαμε τα προβλήματα που μπορούσαμε να λύσουμε και για τα οποία δεν απαιτούνται ειδικές μελέτες. Είμαστε, βεβαίως, γνώστες και των υπολοίπων προβλημάτων, που υπάρχουν στους Παιδικούς μας. Διαθέτουμε και την θέληση και τους πόρους. Μόλις παραλάβουμε και τις μελέτες που έχουμε  αιτηθεί από καιρό, άμεσα θα επέμβουμε για την αποκατάσταση και των υπολοίπων προβλημάτων των Παιδικών μας, που δεν απαιτούν φυσικά υπέρογκα κονδύλια. Για όπου αυτά απαιτούνται, στόχος μας είναι, οι εν λόγω Παιδικοί να ενταχθούν σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Θυμίζω ότι ήδη, είναι έτοιμες οι μελέτες επισκευής των Παιδικών Πλωμαρίου και Καλλονής, που δυστυχώς όμως δεν εντάχθηκαν στα πρόσφατα Προγράμματα που διεκδίκησε η Δημοτική μας Αρχή, και, αναμένουμε και τις υπόλοιπες μελέτες που έχουμε αιτηθεί στην Τεχνική μας Υπηρεσία, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι μόλις υπάρξει η δυνατότητα να διεκδικήσουμε την υπαγωγή τους σε νέο Πρόγραμμα.


            Θεωρώ ότι ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι, για μας είναι στόχος, παρά την δύσκολή οικονομική συγκυρία και την δραματική υποστελέχωση του Οργανισμού μας, οι Παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λέσβου να είναι λειτουργικοί. Κάνουμε και θα κάνουμε ότι χρειαστεί, σε ότι εξαρτάται από εμάς, προκειμένου  ο στόχος μας αυτός να υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.