Περιοδεύει στα νησιά της Σάμου η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου (ΦΩΤΟ)

Εξαήμερη επίσκεψη στην Ικαρία, τους Φούρνους, τη Θύμαινα και τη Σάμο πραγματοποιεί η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής της θα επισκεφθεί όλα τα έργα ΕΣΠΑ που εκτελούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, συνοδευόμενη από υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Επίσης, θα ασχοληθεί με θέματα λειτουργίας των υπηρεσιών και θα παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της 6ης Αυγούστου στο Πυθαγόρειο, τις οποίες θα τιμήσει με την παρουσία του ο εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Την Κυριακή 2 Αυγούστου, η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε την Ικαρία, όπου συναντήθηκε με τον Έπαρχο κ. Στέφανο Παμφίλη και συζήτησε θέματα λειτουργίας του Επαρχείου. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το έργο του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στον Άγιο Κήρυκο, του οποίου οι εργασίες συνεχίστηκαν αδιάκοπτα και με γοργούς ρυθμούς σε όλο το χρονικό διάστημα της τραπεζικής αργίας και παρά τα προβλήματα ρευστότητας που δημιουργήθηκαν στην αγορά. Σύμφωνα με την πορεία των εργασιών στα τέλη Σεπτεμβρίου προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του συνόλου του προσήνεμου μώλου.

Στον Άγιο Κήρυκο, τον Εύδηλο και τα χωριά Κοσοίκια και Ακαμάτρα που επίσης επισκέφθηκε, η κα. Καλογήρου συνομίλησε με κατοίκους για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.


Η Περιφερειάρχης πήγε στο έργο «Επέκταση προσήνεμου μώλου λιμένα Ευδήλου Ικαρίας», το οποίο χρηματοδοτείται από το περιφερειακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013, ενημερώθηκε για την πορεία του και έκανε ειδική συζήτηση για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τη θεομηνία του περασμένου Φεβρουαρίου. Επισκέφθηκε, επίσης, το έργο συντήρησης του οδικού δικτύου στα Σπάσματα Ευδήλου, του οποίου οι εργασίες προχωρούν με γοργό ρυθμό. Τέλος, μετέβη στο Κραβάσταμο όπου ολοκληρώθηκαν τα έργα αντιμετώπισης καθίζησης του οδοστρώματος επί του επαρχιακού οδικού δικτύου.


Σε Φούρνους και Θύμαινα η Περιφερειάρχης


Επίσκεψη στους Φούρνους και τη Θύμαινα πραγματοποιεί η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνεχίζοντας την εξαήμερη περιοδεία της στα νησιά τη Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στους Φούρνους συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαρούση και φορείς του νησιού με τους οποίους συζήτησε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και παραβρέθηκε στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου εκτός των άλλων συζητήθηκε το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης για το οικονομικό έτος 2015.

Στη συνέχεια η Περιφερειάρχης συνοδευόμενη από τον Έπαρχο Ικαρίας κ. Στέφανο Παμφίλη, το Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαρούση, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Καρύδη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μετέβη στη Θύμαινα, όπου συνομίλησε με κατοίκους και επισκέφθηκε το ζωτικής σημασίας έργο για το νησί της βελτίωσης- ασφαλτόστρωσης του δρόμου Θύμαινας – Κεραμυδούς. Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να βελτιωθεί η υφιστάμενη οδός που ενώνει τους Οικισμούς της Θύμαινας και της Κεραμυδούς συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων και οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν διανοίξεις και τεχνικές παρεμβάσεις διαπλάτυνσης, την κατασκευή τεχνικών έργων, την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, την ασφαλτόστρωση και τη σήμανση της οδού, συνολικού ποσού 813.204,94 ευρώ.


Η κα. Καλογήρου ενημερώθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Σάμου και τους μηχανικούς της αναδόχου εταιρίας για το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης εργασιών και αποπεράτωσης του έργου.


Η Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι παρά τα προβλήματα ρευστότητας που έχει επιφέρει η τραπεζική αργία και την ιδιαίτερη δυσκολία που υπάρχει στην εκτέλεση έργων ειδικά στα απομακρυσμένα νησιά, την Παρασκευή 31 Ιουλίου ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου και δήλωσε ότι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διαχειριστικής Αρχής βρίσκονται συνεχώς σε ετοιμότητα για να επιλύουν τα όποια προβλήματα, ώστε να εξασφαλιστεί η ολοκλήρωση του έργου