Τώρα: Χιλιάδες πιστών με τα πόδια αλλά και με τροχοφόρα ανηφορίζουν προς την Παναγία Αγιάσου Λέσβου (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Πλήθος κόσμου ανηφορίζει και φέτος προς την Παναγία Αγιάσου Λέσβου «Αγία Σιων», σήμερα παραμονή της εορτής της κοιμήσεως Θεοτόκου.

Από νωρίς το πρωί σήμερα της παραμονής της εορτής, ο κόσμος τραβάει το μακρύ δρόμο από κάθε χωριό της Λέσβου αλλά και από την Μυτιλήνη , άλλοι με τα πόδια και άλλοι με τα τροχοφόρα τους να προσκυνήσει και να υλοποιήσει το τάμα του στην Παναγία της Αγιάσου Λέσβου.

Πολλοί είναι αυτοί που και φέτος ανηφορίζουν με τα πόδια κρατώντας στα χέρια τους λαμπάδες και τάματα για την χάρη της Παναγίας.

Να τονίσουμε για τους οδηγούς ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς παρατηρείτε αυξημένη κίνηση σε όλο το οδικό δίκτυο από Μυτιλήνης προς Αγιασο.

Για τον λόγο αυτό συνιστάται στους οδηγούς:

Να κινούνται με μικρές ταχύτητες, ιδιαίτερα όταν συναντούν πεζούς
Να φορούν τη ζώνη ασφαλείας και το προστατευτικό κράνος, αν οδηγούν αυτοκίνητα ή δίκυκλα αντίστοιχα 
Να μη κάνουν αντικανονικά προσπεράσματα
Να μην παραβιάζουν την προτεραιότητα
Να κινούνται στο δεξιό άκρο της οδού
Να μην οδηγούν τα οχήματά τους έχοντας κάνει χρήση αλκοόλ

Επίσης συνιστάται στους πεζούς προσκυνητές όπως:

Κατά την μετακίνησή τους τις νυχτερινές ώρες, να φέρουν ανοιχτόχρωμα ρούχα, να έχουν μαζί τους φακό και να κινούνται αντίθετα προς την κατεύθυνση των οχημάτων.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, ζητά τη συνεργασία και την κατανόηση όλων, για προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν και ενημερώνει τους πολίτες ότι η παρουσία των αστυνομικών, τόσο στον χώρο του Ιερού Ναού, όσο και στο οδικό δίκτυο, θα είναι εμφανής και συνεχής.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Στάδιο Αγιάσου, δε χρησιμοποιείται πλέον ως χώρος στάθμευσης οχημάτων.

Η κίνηση οδηγών και πεζών αναμένεται να κορυφωθεί από τις 21:00 και μετά.
Θα υπάρχει ένας σταθμός Α΄ βοηθειών στο σταυροδρόμι Ασώματου - Πατωμένης καθώς και 2 κινητοί υποσταθμοί Α΄ βοηθειών που θα κινούνται επάνω στη διαδρομή Κεραμιά – Καρύνη.

Το τμήμα Α’ Βοηθειών του παραρτήματος Λέσβου αποτελείται από 2 γιατρούς καθώς και δέκα εκπαιδευμένα μέλη σε διάφορα επίπεδα Α΄ Βοηθειών (BLS / AED, TFR κτλ)
Στο 6982873020 θα μπορούν να καλούν όσοι χρειάζονται άμεση βοήθεια καθ’ όλη την διάρκεια της βραδιάς.

Το LesvosPost.com θα βρίσκεται το βράδυ σήμερα στους δρόμους αλλά και στο γραφικό χωριό της Αγιάσου για να σας μεταδώσει αύριο την μεγάλη πανηγύρι με Φώτο και βίντεο.

Επιμέλεια Κειμένου: Στεφάνου Γεώργιος (Δ/ντης αρχισυντάκτης LesvosPost.com)

Κάμερα: Στεφάνου Ραφαήλ-Αναστάσιος (Συνεργάτης LesvosPost.com)


Δείτε τα αποκλειστικά πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του LesvosPost.com