Συμμορία ανηλίκων ΡΟΜΑ διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα, στη Μυτιλήνη

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν  εξιχνιασθεί    -5- περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν την τελευταία εβδομάδα


Εξαρθρώθηκε, σήμερα (11-08-2015) το πρωί, μετά από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (Δίκυκλης Αστυνόμευσης) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, συμμορία που διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα, στην πόλη της Μυτιλήνης.
Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί (Ρομά) ηλικίας 15, 16 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, οι προαναφερόμενοι ανήλικοι, ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει κατά το χρονικό διάστημα της τελευταίας εβδομάδας -5- τουλάχιστον κλοπές – διαρρήξεις σε καταστήματα στη Μυτιλήνη, από τα οποία αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα, συνολικής αξίας 7.000 ευρώ περίπου.

Ως προς τη μεθοδολογία τους, οι συλληφθέντες, δρώντας μεσημβρινές και νυχτερινές κυρίως ώρες, παραβίαζαν εισόδους και παράθυρα των καταστημάτων και αφού ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους τους, αφαιρούσαν διάφορα χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Σε βάρος των γονέων των τριών ανηλίκων, σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για παραμέληση της εποπτείας τους.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.