2nd 3on3 "Αχερών" Basketball Tournament στην Καλλονή-Χορηγός επικοινωνίας LesvosPost.com

Στην "καρδιά" του καλοκαιριού έρχεται για δεύτερη συνεχή χρονιά το "Αχερών" Basketball Tournament στην κεντρική πλατεία Καλλονής, το Σαββατοκύριακο 08-09 Αυγούστου, για να δώσει το έναυσμα για επικές "μάχες" αλλά και μεγάλα έπαθλα!


Ο ΑΟ Αρισβαίος Καλλονής διοργανώνει άλλη μια φορά το επιτυχημένο αυτό τουρνουά, με κατηγορίες ανδρών (άνω των 18 ετών), γυναικών (άνω των 18 ετών), εφήβων-παιδων(κάτω των 18 ετών) και κορασίδων-νεανίδων(κάτω των 18 ετών). Βεβαίως θα υπάρχουν και διαγωνισμοί τριπόντων για όλους τους συμμετέχοντες.

Η διοργάνωση στηρίζεται απο πολλές επιχειρήσεις της Καλλονής οι οποίες προσφέρουν τα δώρα των νικητών, τα οποία αναμένονται πλουσιότερα απο πέρυσι, παρά τις δυσκολίες τις εποχής, καθώς οι διοργανωτές θέλουν να προσδώσουν μεγαλύτερο κίνητρο. Δώρα και βραβεία θα λαμβάνουν τόσο οι πρώτοι όσο και οι φιναλίστ κάθε κατηγορίας, ενώ φέτος θα υπάρχει και ειδικό βραβείο για τον πολυτιμότερο άνδρα του τουρνουά αλλά και τη πολυτιμότερη γυναίκα(M.V.P.) που θα προκύψουν απο ψηφοφοριών γραμματειών, διοργανωτών και διαιτητών.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν μπροστά απο το φαρμακείο του Σταύρου Βαλτά, έως και τον πλάτανο, με τους διοργανωτές να έχουν μεριμνήσει για ιατρική κάλυψη, νερά για τους συμμετέχοντες, χώροι για να κάθεται το κοινό και πολλές άλλες εκπλήξεις...
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ WWW.LESVOSPOST.COM
Ιστορικά στοιχεία και πως προέκυψε το όνομα "Axeron"

Οι διοργανωτές, έδωσαν σε άλλη μια διοργάνωση του συλλόγου της Καλλονής ένα όνομα βγαλμένο απο την ιστορία της περιοχής. Το όνομα "Αχερών".

Η Καλλονή είχε πλούσιο σχετικά ιστορικό παρελθόν και αυτό αποτυπώνεται με την ύπαρξη πολλών αρχαιολογικών χώρων, όπως η Αρχαία Αρίσβη, η Πύρρα, ο ναός των Μέσσων στην αγροτική περιοχή της Αγίας Παρασκευής, τα Μάκαρα και η Αποθήκα (αγροτικές περιοχές της Άγρας), στη Ν.Δ. πλευρά του Κόλπου της Καλλονής.

Η Καλλονή ήταν μια από τις πιο ακμαίες και σημαντικότερες πόλεις της μεσαιωνικής εποχής στη Λέσβο. Η ύπαρξη μικρού κάστρου μεσαιωνικής εποχής, στην κορυφή του λόφου "Παλιόκαστρο", μαρτυρεί την αρχαία θέση της στην περιοχή, Β.Α. απ' τη σημερινή θέση της κωμόπολης. Ερείπια μεσαιωνικού ναού υπάρχουν στο λόφο "Σκεπαστός". Κάποια ίχνη αρχαίων, βυζαντινών και μεσαιωνικών κτισμάτων βρίσκονται στις τοποθεσίες "Ίσσα", "Τριάντα", "Άγιος Γεώργιος", κ.α.

Ανάμεσα στην Καλλονή και στα Παράκοιλα, στο ύψωμα Ξηρόκαστρο, υπήρχε ο μοναστηριακός ναός της Παναγίας και ένας οικισμός που καταστράφηκε το 17ο αιώνα. Σήμερα, επάνω στο λόφο διακρίνονται ερείπια ναού και κάποιο τμήμα του κάστρου, το οποίο πρέπει να ήταν αρχαίο φρούριο με μεσαιωνικές προσθήκες αργότερα.


Η Καλλονή τελικά γνώρισε την καταστροφή από την επιδρομή του Μπαλτά Ογλού, το έτος 1445, οπότε και οι κάτοικοί της έμειναν σε αχυρώνες, γι' αυτό και η κωμόπολη πήρε τότε το όνομα Άχυρων.