Ο κύβος ερρίφθη :Εκλογές σε ένα μήνα-Στις κάλπες ξανά η Ελλάδα στις 20/09;

Σχεδόν δυο ώρες έχουν περάσει από τη στιγμή που ξεκίνησε η σύσκεψη στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της κυβέρνησης. 


Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου. Στις 20:00 αναμένεται διάγγελμα του πρωθυπουργού, που ακολούθως θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του καταθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Μόλις ολοκληρωθεί η σύσκεψη στη Βουλή, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα ακολουθήσουν δηλώσεις του πρωθυπουργού και στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να καταθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. 

Επειδή δεν έχει περάσει ένας χρόνος από τις προηγούμενες εκλογές, ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει την εντολή και θα ξεκινήσει η διαδικασία των διερευνητικών, εκτός αν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης δηλώσουν ότι δεν μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Τότε, θα προκηρυχθούν οι πρόωρες εκλογές.

Συνάντηση Παυλόπουλου - Παππά 

Στελέχη από το περιβάλλον του κυρίου Τσίπρα πιέζουν για τη διενέργεια εκλογών το συντομότερο δυνατόν, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο την Πέμπτη.

Με μία τέτοια κίνηση επιδιώκεται να μειωθεί στο ελάχιστο η προεκλογική περίοδος και να ελαχιστοποιηθούν τυχόν απώλειες από την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές των διαφωνούντων της Αριστερής Πλατφόρμας.

Στόχος είναι να υπάρξει η ελάχιστη φθορά στο πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα από τα πυρά τόσο των διαφωνούντων,όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κατ' αυτόν τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να παρακάμπτει τους αρχικούς σχεδιασμούς για πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης από τη Βουλή, στην οποία επέμειναν οι κορυφαίοι υπουργοί, Νίκος Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης.


Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές, η Ελλάδα πιθανώς θα δει για πρώτη φορά μία γυναίκα να αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της κυβέρνησης, έστω και υπηρεσιακής, καθώς το ρόλο σύμφωνα με το νόμο θα πάρει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου.


Η νέα μας ομάδα στο facebook μόλις άρχισε..!! Εθνικές εκλογές 2015 by LesvosPost.com

Όλα τα νέα των εκλογών και των υποψηφίων όπως τα καταγράφουν τα δημοσιογραφικά επιτελεία του LesvosPost.com plomarinews.gr,kalloninews.gr, 24-ores.com.. ΕΔΩ


Χρησιμοποιήστε το hashtag ‪#‎EklogesLesvosPost2015 και δείτε Όλα τα νέα των εκλογών και των υποψηφίων όπως τα καταγράφουν τα δημοσιογραφικά επιτελεία του LesvosPost.com και plomarinews.gr, kalloninews.gr, 24-ores.com