Απάντηση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού – Τουρισμού στο LesvosPost.com για τα σχόλια σχετικά με την κλειστή εκδήλωση στο Κάστρο Μολύβου

Σε απάντηση ειρωνικών σχολίων (το μόνιμο πρόβλημα του νησιού)  από το site lesvosPost.com σχετικά με την κλειστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κάστρο Μολύβου διευκρινίζουμε το εξής :


Ο  Δήμος Λέσβου δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ για την συγκεκριμένη εκδήλωση.

Εδώ και ένα χρόνο με συνεχείς επαφές με το γραφείο του Δημήτρη Δημητριάδη (που έλκει την καταγωγή του από την Λέσβο) στην Ελβετία, καταφέραμε να φέρουμε στο νησί και συγκεκριμένα στον Μόλυβο, μια συγκέντρωση εκατό πενήντα (εύπορων ομολογουμένως)  νέων ανθρώπων καλλιτεχνών, καλλιτεχνικών Διευθυντών, ιδιοκτητών και Διευθυντών Μουσείων από όλο τον κόσμο κάτι που θα γινόταν ούτως η άλλως σε ένα άλλο νησί και σε ένα άλλο μέρος του κόσμου. Αυτοί οι άνθρωποι γνώρισαν τον Μόλυβο αλλά και το υπόλοιπο νησί, αφού έμειναν αρκετές μέρες, και εκστασιασμένοι  από την μουσική και χορευτική εκδήλωση στο Κάστρο Μολύβου, θα γίνουν όπως δήλωναν με ενθουσιασμό οι καλύτεροι πρέσβεις για το νησί μας.

Παρεμπιπτόντως αυτοί οι  κουστουμάτοι και  χλιδάτοι όπως τους αποκαλεί το site, άφησαν και «τα καλά τους χρήματα» στο νησί μας.
     
Το συγκεκριμένο γραφείο του κ. Δημητριάδη έφτιαξε με δικά του έξοδα την κατεστραμμένη εξέδρα του Κάστρου Μολύβου και τις υπόλοιπες ξυλοκατασκευές του χώρου.  Ως Δήμος τους ευχαριστούμε δημόσια. Αφού έτσι δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις του Λεσβιακού Καλοκαιριού στο συγκεκριμένο Κάστρο.

Ο Αντιδήμαρχος
Πολιτισμού – Τουρισμού
Δήμου Λέσβου
Κωνσταντίνος Αστυρακάκης


Απάντηση LesvosPost.com:

Καταρχήν μπράβο στον αντιδήμαρχο κ Αστυρακακη για την άμεση απάντηση του σε ακόμα ένα θέμα που δημοσιεύουμε.

Φυσικά και τα σχόλια δεν είναι ειρωνικά, καθώς είναι σχόλια απλών πολιτών της Λέσβου που σε καιρούς δύσκολους για την χώρα μας και γενικότερα για την Λέσβο βλέπουν αυτές τις φωτογραφίες με τους πλούσιους να δειπνίζουν με μπουφέδες υπό το φως του φεγγαριού ενώ άλλοι συμπολίτες κάνουν ουρές στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Λέσβου για φάρμακα, τροφή, υλικά αγαθά κτλ. (εσείς κ Αντιδήμαρχε το ξέρετε καλά αυτό).

Φυσικά και δεν αντιλέγουμε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία προβολής του νησιού μας προς τα έξω, αλλά σε καιρούς κρίσης με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Λέσβιοι και με το μεταναστευτικό να είναι στο κόκκινο ειδικά στην περιοχή της Λέσβου, θεωρούμε πως τέτοιες εκδηλώσεις δεν θα πρέπει να προβάλλονται τόσο πολύ και μάλιστα με 2 ανακοινώσεις (Δελτία τύπου) στα τοπικά ΜΜΕ καθώς οι πολίτες εξαγριώνονται με αυτές τις χλιδατες εκδηλώσεις και μάλιστα σε δημόσιο χώρο όπως είναι το κάστρο Μολυβου.

Είδη έχουμε φτάσει 6 Ιουλίου και εκδηλώσεις για το άλλοτε κορυφαίο στην Ελλάδα Λεσβιακό Καλοκαίρι δεν έχουν ανακοινωθεί, και έως τώρα ανακοινώνονται εκδηλώσεις μονό για επίλεκτους και επιλεκτικό κοινό… Θα γίνει φέτος το Λεσβιακό Καλοκαίρι; Θα υπάρχουν δωρεάν εκδηλώσεις για τον λαό της Λέσβου;

Καλό θα είναι η αντιδημαρχια την όποια «κακή» κριτική της γίνεται να μην το παίρνει ως εμπόδιο για την προβολή του νησιού μας και ειδικά από το LesvosPost.com που έχει προωθήσει όσο κανέναν άλλον την Λέσβο και τις δράσεις της αντιδημαρχιας Πολιτισμού και Τουρισμού.

Και πάλι μπράβο για την άμεση απάντηση…

Με εκτίμηση
Δ/ντης LesvosPost.com

Στεφάνου Γεώργιος