Μικροί Παλαιοντολόγοι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

Ανασκαφές απολιθωμάτων στον εκπαιδευτικό ανασκαφικό χώρο ΓΕΩΡΑΜΑ


Ανασκαφές φυτικών απολιθωμάτων πραγματοποιούν οι μικροί φίλοι του Απολιθωμένου Δάσους στα πλαίσια του θερινού εκπαιδευτικού προγράμματος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου «Μικροί Παλαιοντολόγοι».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι και για δύο ώρες οι μικροί παλαιοντολόγοι του Απολιθωμένου Δάσους αποκαλύπτουν μέσα στην ηφαιστειακή στάχτη απολιθωμένα φυτά, κορμούς, κλαδιά και φύλλα, αναγνωρίζουν τα φυτά μέσα από σύγκριση  των χαρακτηριστικών τους με τα σύγχρονα φυτά της Λέσβου.

Το πρόγραμμα πλαισιώνεται επίσης από το εκπαιδευτικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού "Ανακαλύπτω τα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους" όπου τα παιδιά ψάχνουν και βρίσκουν πληροφορίες στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου και επιβραβεύονται για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στον εκπαιδευτικό χώρο ΓΕΩΡΑΜΑ, ένα πρότυπο ανασκαφικό σκάμμα με κάναβο, που προσομοιώνει την ανασκαφική δραστηριότητα που πραγματοποιείται στα πλαίσια της επιστημονικής παλαιοντολογικής έρευνας.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν κατόπιν συνεννόησης ομάδες 5 ή περισσότερων παιδιών, ηλικίας 6 έως 16 ετών (προσαρμοσμένο κάθε φορά στη ηλικία τους). Το κόστος συμμετοχής είναι 5€/παιδί.


Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες σχετικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στα τηλέφωνα 2253054434 και 2251047033, E-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.