Έκτακτη σύνοδος αρχηγών κρατών της Ευρωζώνης την Τρίτη για την Ελλάδα

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συγκαλεί σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης για το βράδυ της Τρίτης με θέμα την Ελλάδα.


Σεβαστό το αποτέλεσμα στο Ελληνικό δημοψήφισμα, δήλωσαν η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ, με τις φήμες όμως να θέλουν να προσφέρουν στην Ελλάδα το δίλημμα μεταρρυθμίσεις ή Grexit.

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες από τον ευρωπαϊκό Τύπο που αναφέρουν ότι η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ ζητούν σύγκληση Συνόδου Κορυφής των αρχηγών των κρατών μελών της Ευρωζώνης. Την απόφαση για τη σύγκληση της Συνόδου θα λάβει αύριο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο στο Παρίσι οι ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας συναντώνται με αποκλειστικό θέμα την αποτίμηση του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα και το σχεδιασμό της από δω και πέρα διαχείρισης του ελληνικού ζητήματος.  

Ακόμη, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, αυτή τη βδομάδα θα διεξαχθεί και Eurogroup προκειμένου να συζητηθεί το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος. 


Πηγη news.gr