Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στην Λέσβο- Γεμάτες καφετέριες και παραλίες (ΦΩΤΟ)

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από το πρωί η ψηφοφορία σε όλη την Λέσβο.


Οι κάλπες άνοιξαν στις 07.00 το πρωί της 5ης Ιουλίου στα 190 εκλογικά τμήματα της Λέσβου και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.  . 

Σε ήρεμη ατμόσφαιρα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα -τα όποια προβλήματα αφορούν κυρίως στις εφορευτικές επιτροπές- εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία σε όλη την Λέσβο. 

Το LesvosPost.com έκανε περιοδεία και συνομίλησε με ψηφοφόρους σε αρκετά εκλογικά τμήματα της Μυτιλήνης όπου μας δήλωναν αβέβαιοι για τον μέλλον της πατρίδας μας.. 

Σύμφωνα με την Singular Logic περίπου στις 21.00 θα μπορεί να γίνει η πρώτη εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Να τονίσουμε ότι η μέχρι τώρα πληροφορίες που έχουμε από τα εκλογικά τμήματα δείχνει ότι ο νικητής του δημοψηφίσματος θα είναι η αποχή, αν και ειναι ακομα πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπέρασμα. 

Πολλοί κάτοικοι της Λέσβου αποφάσισαν να πιουν το καφέ τους και να κάνουν τα μπάνια τους στην θάλασσα.

Το κλίμα  είναι ήπιο, όπως άλλωστε ήταν όλη την εβδομάδα, η προσέλευση μέχρι τώρα στα περισσότερα εκλογικά τμήματα είναι περιορισμένη ενώ τα προγνωστικά υπέρ του ΟΧΙ ή του ΝΑΙ, δίνουν και παίρνουν στα πολιτικά στέκια και στα καφενεία της Λέσβου.

Έξω από τα εκλογικά κέντρα κυρίως της Μυτιλήνης πολλοί είναι οι υποστηρικτές του ΟΧΙ και του ΝΑΙ που κολάν χαρτάκια με τις παραπάνω φράσεις (ΟΧΙ, ΝΑΙ) στους πολίτες που πάνε να ψηφίσουν.

Να τονίσουμε ότι και χτες τα μεσάνυχτα αλλά και σήμερα τις πρωινές ώρες είχαμε ουρές στα ΑΤΜ όπου πολίτες μην ξέροντας τι θα γίνει από Δευτέρα έτρεξαν να βγάλουν τα 50€.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις» που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr).

Στη Λέσβο οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα δημοτολόγια του δήμου Λέσβου ή στα ΚΕΠ, που θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής.


Αργότερα θα έχουμε πλούσιο ρεπορτάζ με φωτογραφίες και βίντεο απο την εκλογική διαδικασία στην Λέσβο και όλα τα εκλογικά τμήματα.