Διήμερο εκδηλώσεων Αναβίωσης των Αγώνων του Αρχαίου Πεντάθλου στη Λήμνο-Συγχαρητήρια Δημάρχου Λήμνου (φωτο)

Την Τετάρτη 8 Ιουλίου, ολοκληρώθηκε το διήμερο των εκδηλώσεων Αναβίωσης των Αγώνων του Αρχαίου Πεντάθλου που διοργάνωσε το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας Λήμνου.


Στο Στάδιο της Μύρινας ξεκίνησε η παρέλαση των ομάδων ενώ ακολούθησε ο όρκος των αθλητών και οι Εθνικοί Ύμνοι της Ρωσίας και της Ελλάδας. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Λήμνου κ. Θεόδωρος Μπαβέας κύρηξε την έναρξη των αγώνων. Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου.

Οι νέοι αθλητές συμμετείχαν στα πέντε αθλήματα του Αρχαίου Πεντάθλου: άλμα, δρόμος, σφαίρα, ακόντιο και πάλη. Στους αγώνες συμμετείχαν αγόρια και κορίτσια από το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου, το τμήμα ΑΕΛ Στίβος, τον Αθλητικό Όμιλο Ηφαιστία, το ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Μούδρου, καθώς και η αποστολή από τη Ρωσία.

Τις εκδηλώσεις υποστηρίξε ο ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου, η επίτιμη προξενική αρχή της Ιταλίας στη Λήμνο, η ΕΛΜΕ Λήμνου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , αλλά και αρκετοί φορείς και ιδιώτες του νησιού μας.

Πηγη limniakifoni.gr


Συγχαρητήρια Δημάρχου Λήμνου

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης συγχαίρει τους διοργανωτές, τους συμμετέχοντες και τους εθελοντές για την άρτια οργάνωση και την εντυπωσιακή παρουσίαση της Αναβίωσης του Αρχαίου Πεντάθλου, μέσα από τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου, στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας Λήμνου.


 «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέλαβαν την ιδέα αλλά και συνετέλεσαν στην  υλοποίηση της αναβίωσης του αρχαίου πεντάθλου, μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων υψηλών διοργανωτικών προδιαγραφών, με διεθνή χαρακτήρα. Είναι ιδιαίτερης σημασίας για το νησί μας, που σύμφωνα με το μύθο είναι ο τόπος στον οποίο γεννήθηκε  το πένταθλο, η καθιέρωση του θεσμού της αναβίωσης των αγώνων του πανάρχαιου αυτού αθλήματος».