Σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ανακοινώσε ο πρωθυπουργός Α. Τσιπρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών θα ζητήσει άμεσα ο πρωθυπουργός, που εξήγησε ότι του δόθηκε εντολή για διαπραγμάτευση με την Ευρώπη και όχι για ρήξη. 

«Τούτη την ώρα ο τόπος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ ενότητα και συνοχή, ομοψυχία και συνεννόηση προκειμένου να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Αμέσως μετά θα επισκεφτώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του ζητήσω αύριο το πρωί τη Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, προκειμένου να ενημερώσω για τις άμεσες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, αλλά και να ακούσω τις δικές τους προτάσεις.

Σήμερα γιορτάζουμε τη νίκη της δημοκρατίας. Από αύριο όλοι μαζί συνεχίζουμε και ολοκληρώνουμε την προσπάθεια για μία βιώσιμη συμφωνία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αποδείξαμε ότι όταν ένας λαός έχει πίστη και συλλογική συνείδηση μπορεί να ξεπεράσει και τις μεγαλύτερες δυσκολίες. Ανεξάρτητα από ό,τι επιλέξατε στην κάλπη σήμερα από τώρα και στο εξής είμαστε όλοι ένα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Ελληνίδες Έλληνες σήμερα με δεδομένες τις δυσμενείς συνθήκες κάνατε μία πολύ γενναία επιλογή. Ωστόσο έχω πλήρη συνείδηση ότι η εντολή που μου δίνετε δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη αλλά εντολή επίτευξης μίας βιώσιμης συμφωνίας απεγκλωβισμού και αυτή την εντολή θα την υπηρετήσω χωρίς χρονοτριβή» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: 

«Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Υπάρχουν δίκαιες και βιώσιμες λύσεις αρκεί να το επιδιώκουν και οι δύο πλευρές. Η σημερινή ιστορική και γενναία επιλογή του ο ελληνικός λαός απάντησε στο σωστό ερώτημα. Δεν απάντησε στο ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ. Αυτό το ερώτημα πρέπει να φύγει οριστικά από τη συζήτηση. Ο ελληνικός λαός σήμερα έδωσε απάντηση στο ερώτημα ποια Ευρώπη θέλουμε. Την Ευρώπης της κοινωνικής δικαιοσύνης».

«Από αύριο η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με στόχο την αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας και του τραπεζικού συστήματος. Και είμαι βέβαιος ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατανοεί πλήρως και την ανθρωπιστική διάσταση που έχει πάρει η κρίση στη χώρα μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός και εξήγησε ότι αυτή τη φορά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης βρίσκεται και το θέμα του χρέους. 


Πηγη real.gr