Εντυπωσιακή η πτώση των Βάσεων σε όλα τα πεδία!

Η πτώση των βάσεων, όπως έδειξαν τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας, θα είναι εντυπωσιακή.


Με εξαίρεση το 5ο των οικονομικών επιστημών (που επίσης θα έχουν πτώση αλλά μικρότερη), οι βάσεις εισαγωγής στις περισσότερες σχολές της χώρας αναμένεται να κατρακυλήσουν!

Στατιστικά στοιχεία!

Τα στατιστικά δείχνουν βαθμολογικό Βατερλό σε αρκετά μαθήματα συγκριτικά με πέρυσι και μείωση των αριστούχων κατά 50% σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Οι βαθμολογίες από 18 ως 20 στα βασικά μαθήματα έπεσαν από το 5% που είχε καταγραφεί πέρυσι στο 1%. Δηλαδή, 4% λιγότεροι είναι εφέτος οι αριστούχοι υποψήφιοι στα Αρχαία Ελληνικά, στα Μαθηματικά και στη Φυσική. Στην άλλη όχθη της βαθμολογικής κλίμακας, αυξημένοι κατά πολύ είναι οι υποψήφιοι με βαθμολογίες κάτω από τη βάση (0-10).

Βάσεις

Η πτώση των βάσεων θα είναιι εντυπωσιακή σε τμήματα της επαρχίας που έχουν ομοειδή τους τμήματα στα αστικά κέντρα, καθώς εφέτος οι «μετακινήσεις» δεν ευνοούνται λόγω μείωσης των δικαιούχων μετεγγραφών.

Σύμφωνα με το Βήμα:

Οι Ιατρικές Σχολές εκτός Αθήνας πιθανότατα θα κινηθούν κάτω από τα 19.000 μόρια. Πτωτικές θα είναι οι κινήσεις και στις Φαρμακευτικές και Οδοντιατρικές Σχολές, που θα πέσουν κάτω και από τα 18.000 μόρια.

Πτώση σχεδόν 900 μορίων αναμένεται στο Τμήμα Βιολογίας της Αθήνας, ενώ το περίφημο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του ίδιου ιδρύματος θα έχει επίσης πτώση εκατοντάδων μορίων.

Η βάση της Νομικής Σχολής της Αθήνας αναμένεται ότι θα είναι σχεδόν 300 μόρια χαμηλότερη από πέρυσι, ενώ εκείνη της Θράκης αναμένεται ότι θα πέσει κάτω και από τα 18.000 μόρια. Πτώση σχεδόν 900 μορίων πιθανολογείται και για την Ψυχολογία της Αθήνας.

Οι Πολυτεχνικές Σχολές θα παρουσιάσουν τις πιο εντυπωσιακές πτώσεις. Στον Βόλο το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών μπορεί να πέσει και κατά 1.300 μόρια, ενώ στο αντίστοιχο τμήμα της Αθήνας και του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου η πτώση της βάσης θα είναι της τάξεως των 500 μορίων. Στην Περιφέρεια, λόγω της αλλαγής του θεσμού των μετεγγραφών, η πτώση της ζήτησης και ακολούθως των βάσεων μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 μόρια. Στην Αθήνα και στο Πολυτεχνείο η πτώση των βάσεων μπορεί να φτάσει και τα 500 μόρια.

Στο Τμήμα Μαθηματικών Αθήνας αναμένεται πτώση της βάσης σχεδόν 800 μορίων και μεγαλύτερη των 1.000 μορίων στο Φυσικό του ίδιου πανεπιστημίου.


Πηγη mycampus.gr