Έκθεση πρωτότυπων φωτογραφιών του Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν στην Μυτιλήνη τον Αύγουστο

Η Μυτιλήνη είναι μεγάλη. Αν είστε από αυτούς που πάνε σε κάποιο νησί και θέλουν να αράξουν σε ένα μέρος και να μην ξανακουνηθούν μέχρι να πάρουν το καράβι του γυρισμού επιλέξτε άλλο προορισμό.


Αν όμως πάτε τελικά, να ξέρετε ότι από την 1η έως το τέλος Αυγούστου στο Κάτω Κάστρο, ηΦωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης οργανώνει φωτογραφική έκθεση με πρωτότυπες φωτογραφίες του μεγάλου φωτογράφου Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν.

Η ιδιαιτερότητα της έκθεσης αυτής που την κάνει και μοναδική είναι ότι αποτελείται από 39 μεγάλες και 15 μικρότερες πρωτότυπες φωτογραφίες που μάλιστα φέρουν στο πίσω μέρος την ιδιόχειρη υπογραφή του μεγάλου καλλιτέχνη. Σημειώνεται δε ότι πολλές από αυτές δεν είναι από τις ευρέως γνωστές φωτογραφίες του Μπρεσόν ανά τον κόσμο και παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Κάποιες μάλιστα αφορούν την Ελλάδα. Πρόκειται για σκηνές κυρίως υπαίθρου, από αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδος αλλά και σκηνές από νυκτερινό μαγαζί με μπουζούκια και ζεϊμπέκικο.

Στην έκθεση θα παρουσιάζονται, επίσης, δύο σπάνια και πολύτιμα βιβλία των εκδόσεων Verve. Το «Images A La Sauvette» και το «Les Europeens» .


Η έκθεση θα διαρκέσει από 1 έως 31 Αυγούστου, και θα εγκαινιασθεί το Σαββάτο 1 Αυγούστου στις 8 το βράδυ.