Μάχη με πυροβολισμούς στο Ακρωτηρι Κόρακας Λέσβου ανάμεσα σε Τούρκο δουλέμπορο και άνδρες του λιμενικού

Ναυμαχία με πυροβολισμούς ανοιχτά στο Ακρωτηρι Κόρακας Λέσβου ανάμεσα σε άνδρες του λιμενικού και Τούρκο δουλέμπορο.


Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία όλα συνέβησαν όταν Τούρκος δουλέμπορος εντοπίστηκε από άνδρες του Λιμενικού μετά την παραλία Καγιας όταν αποβίβαζε μετανάστες..

Οι άνδρες του λιμενικού έπεσαν στην θάλασσα από την στεριά με σκοπό να εμβολίσουν το δουλεμπορικό αλλά και τον διακινητή.

Όταν ο διακινητής μεταναστών είδε τους λιμενικούς άνοιξε πυρ εναντίον τους με αποτέλεσμα να ακολουθήση ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των ανδρών του λιμενικού και του Τούρκου δουλεμπόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων και λουόμενων της περιοχής έπεσαν αρκετοί πυροβολισμοί ενώ μετά από μεγάλη μάχη ο Τούρκος συνελήφθη από τους άνδρες του λιμενικού.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος δουλέμπορος ήταν γνωστός στις αρχές καθώς είχε αποβιβάσει στην Λέσβο πάνω από 1000 μετανάστες το τελευταίο διάστημα.

Ανακοίνωση του λιμενικού:

Στη σύλληψη ενός (01) αλλοδαπού διακινητή και δεκαέξι (16) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συνελήφθη από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας, με τη συνδρομή πληρώματος περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. επί της ακτής στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ” ν.Λέσβου, ένας 34χρονος αλλοδαπός, χειριστής ταχυπλόου σκάφους, ο οποίος είχε αποβιβάσει στην εν λόγω περιοχή δεκαέξι (16) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαπούς. 

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε εντός τους σκάφους, βρέθηκε ένα (01) πιστόλι διαμετρήματος 9mm, με ένα (01) φυσίγγιο επί της θαλάμης, μία (01) γεμιστήρα με έξι (06) φυσίγγια διαμετρήματος 9mm και ένα (01) μαχαίρι με μήκος λάμας 9 εκατοστών


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος καθώς και το πιστόλι, το οποίο πρόκειται να αποσταλεί στην αρμόδια υπηρεσία για εργαστηριακή-βαλλιστική εξέταση.