Προμήθεια ιατρικών μηχανημάτων για το Κέντρο Υγείας της Ικαρίας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Τέσσερα σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα για το Κέντρο Υγείας της Ικαρίας


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, υπέγραψε τη σύμφωνη γνώμη για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης 4 υποέργων του έργου «Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού - Ξενοδοχειακού εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας Ικαρίας, Ευδήλου και Ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ικαρίας, Ευδήλου και προμήθεια Ιατροτεχνολογικού - Ξενοδοχειακού εξοπλισμού των ΠΙ/ΠΙΙ».

Τα υποέργα, τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007 - 2013, αφορούν στην προμήθεια Απινιδωτή ημιαυτόματου συνολικού προϋπολογισμού 9.326,40 ευρώ, Ηλεκτροκαρδιογράφου 3κάναλου συνολικού προϋπολογισμού 11.136,00 ευρώ, Φορητού Αναπνευστήρα συνολικού προϋπολογισμού 27.318,00 ευρώ, Συστήματος Ψηφιακής Ακτινογραφίας συνολικού προϋπολογισμού 14.848,00 ευρώ.


Η Περιφερειάρχης αμέσως μετά την υπογραφή της σύμφωνης γνώμης εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ταχύτατη ολοκλήρωση του έργου, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της Ικαρίας. Δήλωσε επίσης, ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχιστεί η υλοποίηση του ΕΣΠΑ, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται έργα όπως η αγορά σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού για τα Ιατρικά Κέντρα των ακριτικών περιοχών.