Την υποστήριξη των ευρωπαϊκών Περιφερειών ζήτησε η Χριστιάνα Καλογήρου για την διαχείριση της κρίσης

Επιστολή της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου σε ευρωπαϊκές Περιφέρειες και Δήμους


Την υποστήριξη των ευρωπαϊκών Περιφερειών και Τοπικών Αυτοδιοικήσεων ζήτησε σήμερα με επιστολή που απέστειλε σε περισσότερες από 250 Περιφέρειες και Δήμους η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

«Τη στιγμή που η διαχείριση της κρίσης και η δυσκολία αντιμετώπισής της από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις απομακρύνει τους πολίτες από τα ευρωπαϊκά ιδεώδη, οι Περιφέρειες  μπορούν με την κοινή τους δράση να επανακτήσουν την εμπιστοσύνη και να σφυρηλατήσουν κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας», δήλωσε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Η κα. Καλογήρου, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα προβλήματα των νησιών του Βορείου Αιγαίου λόγω της γεωγραφικής θέσης και της επιβάρυνσης εξαιτίας των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών, κατέδειξε την ανάγκη η Ευρώπη να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό της ομοθυμίας και της αλληλεγγύης.

«Η αλληλεγγύη δεν περιορίζεται στην ανθρωπιστική βοήθεια ή τα δάνεια και τις αποπληρωμές τους. Έχει να κάνει με το σχεδιασμό ενός κοινού μέλλοντος και την κοινή εργασία για μια Ευρώπη που θα ενώνει», σημείωσε χαρακτηριστικά.


«Θα καλωσορίζαμε κάθε πρόταση που οδηγεί σε βιώσιμα αποτελέσματα ή αντιμετωπίζει επείγουσες ανάγκες πολιτών. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα καλωσορίζαμε ιδιαίτερα την ηθική σας υποστήριξη στην προσπάθειά μας να επανεκκινήσουμε και να στηρίξουμε την τοπική μας οικονομία», προσέθεσε.