Δεν θα δοθεί άλλη παράταση στις φορολογικές δηλώσεις

Πως δεν θα δοθεί άλλη παράταση στις φορολογικές δηλώσεις ξεκαθάρισε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, γνωστοποιώντας παράλληλα πως ξεκίνησαν «σαρωτικοί έλεγχοι» στις τουριστικές περιοχές.


«Δεν υπάρχει περίπτωση για άλλη παράταση. Τελειώνουν οι δηλώσεις για να προχωρήσουμε σε άλλα», τόνισε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ενώ αφού υπογράμμισε πως ξεκίνησαν «σαρωτικοί έλεγχοι» στις τουριστικές περιοχές, σημείωσε: «προχωράμε σε μεγάλους ελέγχους στο θέμα του ΦΠΑ. Δεν είναι δυνατό τη στιγμή που έχουμε επιβαρύνει τον πολίτη σε αύξηση του ΦΠΑ, αναγκασμένοι από μία συγκυρία, κάποιοι έξυπνοι να παίρνουν τον αυξημένο ΦΠΑ και να τον βάζουν στην τσέπη τους».

«Το κύκλωμα των πλαστών ταμειακών μηχανών θα ξηλωθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι διαφέρει αυτός που μπαίνει στο σπίτι του πολίτη και του κλέβει τα χρήματα από αυτόν που έχει μία πλαστή ταμειακή μηχανή. Θα ζητήσω τη συνδρομή κάθε υπηρεσίας, θα ξηλωθεί αυτό το σύστημα και θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές γιατί είναι κλοπή του πολίτη», κατέστησε επίσης σαφές ο κ. Αλεξιάδης.

Όσον αφορά, δε, στον ΕΝΦΙΑ, κατέληξε: «Πρέπει να δούμε το περιεχόμενο του νόμου, τι υπάγεται σε αυτόν τον φόρο και το θέμα της πληρωμής του».


Πηγη newsbomb.gr