Κατασκηνώσεις των προσκόπων της Λέσβου

Κατασκηνώσεις των προσκόπων


!
«Να η ζωή που δεν τη νιώθει όποιος δεν έζησε μαζί μας όποιος δεν είδε τη ζωή μας πάνω στα ψηλά βουνά!!» λέει γνωστό προσκοπικό τραγούδι. Και στο Δαμάνδρι. δίπλα στο μεσαιωνικό μοναστήρι, δίπλα στα μνημεία του μεσαιωνικού οικισμού, κάτω από τις γριές βαλανιδιές οι πρόσκοποι της 2ης ομάδας Προσκόπων και της 3ης Ομάδας ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης, από την περασμένη Πέμπτη ζουν από την περασμένη Πέμπτη και μέχρι και την επόμενη Κυριακή 12 Ιουλίου μια μοναδική προσκοπική ζωή!
25 έφηβοι 12 με 15 ετών θα ζήσουν επί 10 μέρες στο μοναδικά όμορφο φυσικό περιβάλλον του οροπεδίου του Πολιχνίου, γνωρίζοντας και παίζοντας με τη φύση της περιοχής αλλά και με τον πολιτισμό της.

ΙΙ
Δεν κυνηγούσανε ανοικτά ΑΤΜ. Κυνηγούσανε το όνειρο! Ο λόγος για τους Ανιχνευτές (μεγάλους εφήβους προσκόπους) των Κοινοτήτων του 2ου Συστηματος Προσκόπων και του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης που προετοιμάζοντας τη Μεγάλη Θερινή Δράση Υπαίθρου που θα πραγματοποιήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου έζησαν τρεις μοναδικές μέρες.
Με βάση τους το Μουσείο απολιθωμένου δάσους Λέσβου στο Σίγρι συμμετείχαν σε συντήρηση μιας απολιθωματοφόρας θέσης, παίξανε, κολυμπήσανε, γνωρίσανε, έζησαν τη μοναδική φυσική ιστορία του πλανήτη

ΙΙΙ
Η φετινή κατασκηνωτική περίοδος των Προσκόπων της Λέσβου συνεχίζεται με την κατασκήνωση της Αγέλης Λυκοπούλων του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης από τις 14 ως τις 19 Ιουλίου στο φιλόξενο πολιτιστικό κέντρο των Πελοποννησίων Λέσβου «ο Μοριάς» στα Πηγαδάκια του κόλπου της Γέρας.

Στη διάρκεια της κατασκήνωσης τους τα Λυκόπουλα θα ζήσουν στο «Ινδιάνικο χωριό» που στήνεται στην κοιλάδα των Ινδιάνων του Κόλπου της Γέρας! Όλα αυτά σε έναν μοναδικό μυστηριακό κόσμο κεφιού και γνώσεων.