Διοργάνωση " Επιμορφωτικού Προγράμματος " από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Μυτιλήνη «Εφαρμογές Διαδικτύου και ασφαλής περιήγηση»

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα "Εφαρμογές Διαδικτύου και ασφαλής περιήγηση σε αυτό, για άτομα τρίτης ηλικίας"  Μυτιλήνη 26 & 27 Αυγούστου 2015


Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο του έργου "Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασικός παράγοντας για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου" και συγκεκριμένα μέσω της Δράσης 4, "Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις Τοπικές Κοινωνίες", διοργανώνει Επιμορφωτικό Πρόγραμμα με θέμα " Εφαρμογές Διαδικτύου και ασφαλής περιήγηση σε αυτό, για άτομα τρίτης ηλικίας". Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στη Μυτιλήνη στις 26 και 27 Αυγούστου 2015.

Στόχος του προγράμματος: Είναι γεγονός ότι το ποσοστό χρήσης του Διαδικτύου και των εφαρμογών του από ηλικιωμένους είναι χαμηλό. Είναι επίσης γεγονός ότι λίγοι από αυτούς έχουν βαθύτερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας αυτών των εφαρμογών, των προβλημάτων που μπορεί να παρουσιαστούν και του τρόπου αντιμετώπισής τους. Έχοντας αυτά τα δεδομένα, το πρόγραμμα αποτελεί μία εστιασμένη και εντατική επιμορφωτική παρέμβαση σε άτομα της τρίτης ηλικίας. Αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη χρήση του Διαδικτύου, εστιάζοντας στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης. Το προσδοκώμενο αποτέλεσμα είναι να μπορούν να χειρίζονται αποτελεσματικά αυτές τις εφαρμογές, ικανοποιώντας τις επικοινωνιακές τους ανάγκες. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται: Σε άτομα της τρίτης ηλικίας.

Πληροφορίες, ωρολόγιο πρόγραμμα και αίτηση συμμετοχής, θα βρείτε στο σύνδεσμο http://action4learning.aegean.gr/program_details.asp?id=196

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων. Η συμμετοχή στο επιμορφωτικό πρόγραμμα είναι δωρεάν και στους συμμετέχοντες δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής.

Εισηγητής:

Εμμανουήλ Φωκίδης, λέκτορας Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Επικοινωνία-Πληροφορίες

Εμμανουήλ Φωκίδης, λέκτορας Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τηλ.: 22410 99238 (10.00 πμ - 14.00 μμ), email: fokides@aegean.gr
Φλατσούση Μαρία, Συνεργάτης της Δράσης 4, Τηλ: 22710 35120 (10.00 πμ - 14.00 μμ)

Τόποι Διεξαγωγής: Ρόδος  & Μυτιλήνη
Μυτιλήνη
Α/Α
Ημέρα/ Ημερομηνία
Τόπος Διεξαγωγής
Διδακτικές Ενότητες
Ώρες Διεξαγωγής
Ονομ/νο Διδάσκοντος
1
1η μέρα
Τετάρτη
26 Αυγούστου 2015,
09:00-13:00
Εργαστήριο πληροφορικής, 2ος όροφος,  Τμήμα Γεωγραφίας, Λόφος Πανεπιστημίου, Μυτιλήνη
Στοιχεία προστασίας που παρέχονται από το λειτουργικό σύστημα και τα προγράμματα προστασίας από ιούς, με έμφαση στα συστήματα Windows και Android.
09:00-10:00
Εμμανουήλ Φωκίδης
Πηνελόπη Ατσικπάση
Αναζήτηση πληροφοριών και οι ρυθμίσεις στα προγράμματα πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Έμφαση σε Google Chrome και Internet Explorer και στα στοιχεία εκείνα που παρέχουν ασφάλεια στην πλοήγηση.
10:00-11:00
Εμμανουήλ Φωκίδης
Πηνελόπη Ατσικπάση
Coffee break
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Πώς προστατεύεται ο λογαριασμός μας. Αναγνώριση και προστασία από κακόβουλα μηνύματα.
11:00-12:00
Εμμανουήλ Φωκίδης
Πηνελόπη Ατσικπάση
Ηλεκτρονικές αγορές. Ποιοι δικτυακοί τόποι είναι αξιόπιστοι και ποιοι όχι. Τρόποι πληρωμής με πιστωτική κάρτα και μέσω Pay Pal, ποια σημεία πρέπει να προσεχθούν.
12:00-13:00
Εμμανουήλ Φωκίδης
Πηνελόπη Ατσικπάση
2
2η μέρα
Πέμπτη
27 Αυγούστου 2015,
09:00-13:00
Εργαστήριο πληροφορικής, 2ος όροφος,  Τμήμα Γεωγραφίας, Λόφος Πανεπιστημίου, Μυτιλήνη
Facebook, Facebook chat, παιχνίδια και εφαρμογές στο Facebook. Ποιοι είναι φίλοι μας και ποιοι όχι. Ποιες εφαρμογές είναι ασφαλείς και τι στοιχεία δίνουμε. Οι διαθέσιμες επιλογές προστασίας και ασφάλειας Ι.
09:00-10:00
Εμμανουήλ Φωκίδης
Πηνελόπη Ατσικπάση
Facebook, Facebook chat, παιχνίδια και εφαρμογές στο Facebook. Ποιοι είναι φίλοι μας και ποιοι όχι. Ποιες εφαρμογές είναι ασφαλείς και τι στοιχεία δίνουμε. Οι διαθέσιμες επιλογές προστασίας και ασφάλειας ΙΙ.
10:00-11:00
Εμμανουήλ Φωκίδης
Πηνελόπη Ατσικπάση
Coffee break
Επικοινωνώντας με προγράμματα video conferencing.
11:00-12:00
Εμμανουήλ Φωκίδης
Πηνελόπη Ατσικπάση
Εφαρμογές ψηφιακής διακυβέρνησης. Πώς δημιουργούμε λογαριασμούς σε αυτές, τι δυνατότητες έχουμε.
12:00-13:00
Εμμανουήλ Φωκίδης
Πηνελόπη Ατσικπάση

Ο εκτιμώμενος αριθμός συμμετεχόντων που θα παρακολουθήσουν το ΕΠ ανέρχεται σε 20.


Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος
Της Δράσης 4


Στέφανος Γκρίτζαλης
Καθηγητής
Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΕΠΕμμανουήλ Φωκίδης
Λέκτορας