Στην Λέσβο αύριο η αντιπροσωπεία των Ρώσων εκπροσώπων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου

Αύριο Τρίτη 7 Ιουλίου 2015, καταφθάνει στη Λέσβο η αντιπροσωπεία των Ρώσων εκπροσώπων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, καθώς και της Ρώσικης Ομοσπονδίας των Τουριστικών Πρακτόρων, προκειμένου να συμμετάσχουν στην επίσκεψη γνωριμίας & εξοικείωσης με το νησί, στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ Δήμου Λέσβου και “Intraway” (Management & Technology Consultants)


Η εν λόγω επίσκεψη γνωριμίας & εξοικείωσης (familiarity trip), οργανώνεται με αποκλειστικό στόχο το “άνοιγμα” της Λέσβου στην τεράστια τουριστική αγορά της Ρωσίας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί, οι Ρώσοι προσκεκλημένοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τους φυσικούς και ανθρωπογενείς πόρους και τις εν γένει πολιτισμικές αξίες ολόκληρης της Λέσβου.

Το πλήρες πρόγραμμα της τετραήμερης παραμονής των Ρώσων, είναι το ακόλουθο:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  “FAMILIARITY TRIP”


Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

12.00
Άφιξη στη Μυτιλήνη. Κατάλυση στο ξενοδοχείο.
Απόγευμα – βράδυ  
Περιήγηση στη Μυτιλήνη. Επίσκεψη και ξενάγηση σε διάφορα αξιοθέατα του κέντρου της πόλης και των προαστίων  (εκκλησίες, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικό κέντρο, κ.α.).
22.00
Δείπνο υποδοχής από το Δήμο Λέσβου, σε παραδοσιακή ταβέρνα. Πρώτη γνωριμία με τη γαστρονομία του νησιού.Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2015

08.45 – 09.30
Επίσκεψη στο “Ρουσέλλειο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης”. Υποδοχή και χαιρετισμός από το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Τουρισμού Κώστα Αστυρακάκη. Προβολή παρουσίασης του φυσικού, πολιτιστικού & τουριστικού πλούτου του νησιού.
09.30 – απόγευμα
Επίσκεψη γνωριμίας & εξοικείωσης: Ανατολική & Βόρεια Λέσβος (ξεναγήσεις σε ιερά προσκυνήματα, πολιτιστικά αξιοθέατα, παραλίες και χωριά).  
18.30 – 21.30
Συνάντηση εργασίας – “workshop” Ρώσων εκπροσώπων τύπου & tour operators, με τουριστικούς πράκτορες, ξενοδόχους και ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων της Λέσβου, στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Λέσβου (Προκυμαία Μυτιλήνης). Θεματικά τουριστικά είδη προς επεξεργασία: “religious product”, “cultural projects” & “recreation – vacation tourism”.

Οι Λέσβιοι επιχειρηματίες του τουρισμού που θα συμμετέχουν στο work shop, θα πρέπει να το έχουν δηλώσει εγκαίρως και να έχουν μαζί τους σε ειδικό folder: α) προωθητικό υλικό των επιχειρήσεών τους (κατά προτίμηση σε ηλεκτρονική μορφή), β) business cards, και γ) τιμολογημένα πακέτα διακοπών, ώστε να το παραδώσουν στους Ρώσους εκπροσώπους τύπου και tour operators.
22.00
Δείπνο της Ρώσικης αποστολής σε παραλιακό restaurant, με μουσική. 
Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

Πρωί & απόγευμα
Επίσκεψη γνωριμίας & εξοικείωσης: Κεντρική και δυτική Λέσβος (ξεναγήσεις σε ιερά προσκυνήματα, πολιτιστικά αξιοθέατα, παραλίες και χωριά).     
20.30 – 21.30
Press conference στο Παλαιό Δημαρχείο: Επικεφαλής Ρωσικής Αποστολής Δημήτρης Κοκοσιούλης, Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού Κώστας Αστυρακάκης,  Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Λέσβου Πάνος Πίτσιος, Γραμματέας Τουριστικής Επιτροπής Φωκίων Θεοδώρου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, Πρόεδρος Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Γιάννης Σαμιώτης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Περικλής Αντωνίου, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Λέσβου Γιάννης Αμπουλός.
22.00
Δείπνο σε ταβέρνα, με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και αυθεντική τοπική κουζίνα.


Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Πρωί & απόγευμα
Επίσκεψη γνωριμίας & εξοικείωσης: Νότια Λέσβος (ξεναγήσεις σε ιερά προσκυνήματα, πολιτιστικά αξιοθέατα, παραλίες και χωριά). 
18.00  
Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Μυτιλήνης.  

Όσοι Λέσβιοι επιχειρηματίες του τουρισμού επιθυμούν να συμμετάσχουν στο workshop της Τετάρτης 8ης Ιουλίου 2015 (ώρα 6.30 μ.μ., Επιμελητήριο Λέσβου), προκειμένου να δημιουργήσουν προσωπικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες και ενδεχομένως να συνάψουν συμφωνίες για το μέλλον και δεν το έχουν δηλώσει ακόμη, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή μέσω email, ως ακολούθως:

Νίκη Ζουμπούλη (Γραφείο Τουρισμού Δήμου Λέσβου), τηλ. 22510 43255 & 6983 113002, email: nikizoumpouli@yahoo.com

Αρετή Μανιάτογλου (Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου), τηλ. 22510 41787, email: exlesvos@otenet.gr    
Αντωνία Ρούσσου (Intraway), τηλ. 210 3611106.

***
Με τη σύμπραξη των:
Επιμελητήριο Λέσβου
Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου
Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου
Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Λέσβου