«ΦΡΕΝΟ» από το Υπ. Οικονομικών στα Beach Parties-Η αστυνομία σταμάτησε χτες party στην Σκάλα Καλλονής!

Tο Υπουργείο Οικονομικών απέστειλε εγκύκλιο στους δήμους, σε όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και το Λιμενικό Σώμα της χώρας με την οποία τους απαγορεύει κάθε είδους Beach parties, συναυλίες και μουσική στη διαπασών στις παραλίες και τους κοινόχρηστους χώρους του αιγιαλού.


Όπως αποκαλύπτει το Cretalive, με εγκύκλιο που έχει ήδη αποστείλει στους δήμους, όλους τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και το Λιμενικό Σώμα, τους ενημερώνει ότι θα πρέπει να απορρίπτονται αιτήματα τρίτων που τυχόν θα υποβληθούν στις υπηρεσίες τους για την χορήγηση οποιασδήποτε μορφής άδειας σχετικά με τη διοργάνωση συναυλιών ή beach parties, εντός κοινόχρηστων χώρων του αιγιαλού ή της παραλίας. 

Μάλιστα, το Υπουργείο υποχρεώνει τους δήμους όταν διαπιστώνουν εργασίες προετοιμασίας εκδηλώσεων να προχωρούν σε καταγγελίες, να ενημερώνουν τις ελεγκτικές αρχές και να στέλνουν ακόμη και …φωτογραφίες από την καταπάτηση. Επίσης επιβάλλεται χαμηλός και περιορισμένος φωτισμός στις ακτές, ενώ απαγορεύεται η τοποθέτηση ηχητικών συστημάτων στις παραλίες, παρά μόνο με χαμηλή ένταση που δεν υπερβαίνει τα 50 ντεσιμπέλ.

Αυτό πάντως φέρνει μεγάλες ανατροπές στις οργανωμένες παραλίες, αλλά και στο προτεινόμενο τουριστικών προϊόν, κάποιων νησιών όπως η Μύκονος, καθώς ο νεαρόκοσμος τα τελευταία χρόνια, διασκεδάζει και …ξεσαλώνει στα μπαρ και στις υπαίθριες συναυλίες που στήνονται δίπλα στο νερό.

Δείτε ΕΔΩ την εγκύκλιο.


Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το kalloninews.gr η αστυνομία χτες διέκοψε προγραμματισμένο event σε γνωστό Beach bar στην Σκάλα Καλλονής Λέσβου..