Αρχίσαμε δυστυχώς….. 6 μετανάστες πνίγηκαν ανοιχτά της Σκάλας Συκαμνιας Λέσβου

Έξι παράτυποι μετανάστες συριακής καταγωγής πνίγηκαν όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε ανοικτά των τουρκικών ακτών, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.


Το πρόχειρο σκάφος είχε ξεκινήσει από παραλιακή πόλη στη βορειοδυτική Τουρκία, το Αϊβατζίκ, προκειμένου να φθάσει στην Ελλάδα διαπλέοντας το Αιγαίο, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Άλλοι 10 άνθρωποι οι οποίοι επέβαιναν στο σκάφος, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, διασώθηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή.

Η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 1,8 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που διέφυγαν από τον πόλεμο στην πατρίδα τους και έχει γίνει ενδιάμεσος σταθμός των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αφότου άρχισε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία πριν από τέσσερα και πλέον χρόνια, το ισλαμο-συντηρητικό καθεστώς της Τουρκίας κατηγορεί συχνά τη διεθνή κοινότητα ότι δεν αναλαμβάνει το μερίδιό της όσον αφορά τη φιλοξενία των προσφύγων, κυρίως σε ό,τι αφορά το οικονομικό.

Να τονίσουμε ότι Τριάντα δύο (32) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν και διεσώθησαν, πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΣΚΑΛΑ ΣΥΚΑΜΝΙΑΣ'' ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών.

Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μήθυμνας, όπου συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.


Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.