Πρωτοετείς φοιτητές 2015 | Αλλάζει ο τρόπος εγγραφής!

Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο πρόκειται να εγγραφούν στις αρχές του Σεπτέμβρη όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές στα ΑΕΙ.


Τι συνέβαινε μέχρι σήμερα;

Οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών ήταν ανέκαθεν το μεγαλύτερο αγκάθι της Ανώτατης Eκπαίδευσης αφού κάθε χρόνο, γονείς και μαθητές ήταν μάρτυρες μιας απαράδεκτης διαδικασίας κατά την οποία οι φοιτητικές παρατάξεις δείχναν τον τους εαυτό προσπαθώντας να διεκδικήσουν οι ίδιοι τη συγκεκριμένη εγγραφή με σκοπό μια ψήφο για τις φοιτητικές εκλογές!

Τι θα αλλάξει πλέον;

Πλέον, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών (2015-2016) θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, κάτι που έτσι και αλλιώς τα τελευταία χρόνια αρκετά πανεπιστήμια εφάρμοζαν! Στόχος είναι τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις ενώ όταν εγκατασταθούν οριστικά σε κάποια πόλη τότε θα τους ζητηθεί από τις γραμματείες των ιδρυμάτων να προσκομίσουν και τα απαραίτητα τελικά έγγραφα ώστε να οριστικοποιηθεί η εγγραφή των φοιτητών στο τμήμα! Τις επόμενες ημέρες του υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να έχουν πλήρης ενημέρωση!

Η διαδικασία

Αρχικά οι φοιτητές θα «μπαίνουν» σε ειδικές ιστοσελίδες εγγραφών πληκτρολογώντας τον κωδικό αριθμό υποψηφίου που τους έχει χορηγηθεί από το υπουργείο και αργότερα, σε ημερομηνίες που ορίζουν τα ΑΕΙ, θα προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα τους ζητηθεί από τις γραμματείες των σχολών.


Πηγη mycampus.gr