Χορός, τραγούδι, άφθονο ούζο, παρέες και μια επιτυχημένη Γιορτή Ούζου 2015 στο Πλωμάρι Λέσβου (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι διήμερες εκδηλώσεις της Γιορτής του Ούζου ή Ouzo Fest όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια από τους διοργανωτές του Συνδέσμου Ποτοποιών και Αποσταγματοποιών Λέσβου, το Σ/Κ 25-26 Ιουλίου στη Μαρίνα Πλωμαρίου.


Το πρόγραμμα περιείχε χορό από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα και ζωντανή μουσική από λαϊκό συγκρότημα με τη Γιώτα Μιχαλέλη, τον Γιάννη Καλαφατέλη και άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες. Την εκδήλωση κοσμούσε με την παρουσία του δίπλα από την ορχήστρα το τουριστικό καΐκι “Ασπασία”.

Ντόπιοι και επισκέπτες διασκέδασαν απολαμβάνοντας την όμορφη μουσική και το υπέροχο ούζο.

Οι απουσίες όμως ήταν για ακόμα μια φορά ηχηρές. Στην εκδήλωση δεν έλαβαν μέρος οι ποτοποιίες Βαρβαγιάννη και Πιτσιλαδή, λόγω διαφωνιών σε οργανωτικά θέματα της εκδήλωσης.

Κακή εντύπωση προκάλεσε η ελαφρώς άκομψη παρέμβαση των οργάνων της τάξης τη μια από τις δυο βραδιές.

Στις 2:00 ενώ η ορχήστρα έπαιζε και υπήρχε κόσμος ακόμα, τα όργανα ζήτησαν να σταματήσουν το πρόγραμμα.

Αυτό το λέμε χωρίς να θέλουμε να θίξουμε τους αστυνομικούς, οι οποίοι άλλωστε ακολουθούν εντολές. Αυτό δεν θυμόμαστε να έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν και επειδή κάποιοι πολίτες ρώτησαν τα όργανα γιατί γίνεται αυτό και με ποιανού την εντολή, η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι η εντολή δόθηκε από το Δήμο και η εκδήλωση έπρεπε να σταματήσει στις 2:00. Αυτό βέβαια το λέμε με κάθε επιφύλαξη. Πάντως η μουσική στις γιορτές ούζου στο παρελθόν, συνήθως έπαιζε μέχρι και τις 2:30 και 3:00 πάντα ανάλογα και με τον κόσμο που καθόταν μέχρι αργά.

Ανταπόκριση πηγή : Συνεργάτες μας από το www.plomarinews.gr

Βίντεο από τις εκδηλώσεις και ακολουθούν φωτογραφίες