2ο ΑΝΤΆΜΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΏΝ ΧΟΡΏΝ ΛΈΣΒΟΥ «Η Λέσβος ενώνεται & χορεύει»-Χορηγός επικοινωνίας LesvosPost.com- 26/07/15

Την Κυριακή 26 Ιουλίου στις 20.00 μ.μ. το θέατρο κάστρου Μυτιλήνης , φιλοξενεί το 2ο ΑΝΤΆΜΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΏΝ ΧΟΡΏΝ ΛΈΣΒΟΥ


Το Χριστιανικό Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης & ο Δήμος Λέσβου υπό την αιγίδα του Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων διοργανώνουν το «2ο Αντάμωμα Παράδοσης», προβάλλοντας παραδοσιακούς χορούς, ήθη, έθιμα & λαογραφικά στοιχεία τόσο από το όμορφο νησί της Λέσβου όσο και απ’ όλη την Ελλάδα, που θα πλημμυρίσουν εφέτος την Μυτιλήνη. Το δεύτερο κατά σειρά,θερινό Παραδοσιακό Αντάμωμα θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015 και ώρα 20:00 στο «Θέατρο Κάστρου της Μυτιλήνης» με Είσοδο Ελεύθερη για το κοινό.

Παραδοσιακοί ήχοι, Χοροί, ήθη έθιμα και χρώματα από την Λέσβο θα ξεχειλίσουν φέτος το καλοκαίρι στο 2ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Λέσβου που διοργανώνει η Σχολή Χορού του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητος της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης με την στήριξη του ΝΠΔΔ. Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Λέσβου υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015 και ώρα 20:00 στο Θέατρο Κάστρου της Μυτιλήνης.

Στη συνάντηση πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι Χοροί από την πατρίδα της Σαπφώς, του Αλκαίου, του Αρίωνα του Εφταλιώτη, του Μυριβήλη και του Ζωγράφου Θεόφιλου αλλά και από άλλες νησιωτικές περιοχές καθώς και Παραδοσιακά τραγούδια με ορχήστρες της περιοχής.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και η Χοροδιδάσκαλος της Σχολής Χορού του Χριστιανικού Κέντρου Νεότητος της Ι. Μ. Μυτιλήνης κα Μαρία Καραλή σε κοινή δήλωσή τους τόνισαν «Λέσβος - ένα πλατανόφυλλο μέσα στο Πέλαγος. Ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση το ομορφότερο το λαμπρότερο από τα διαμάντια του Αιγαίου. Λέει ο Ελύτης στο μικρό Ναυτίλο ότι «...αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις ότι σου απομένουν μια ελιά ένα αμπέλι και ένα καράβι...» εδώ στη Λέσβο συναντάμε και τα τρία. Πρόκειται για μια συνάντηση που τα μέλη των χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων θα διαδώσουν το σημαντικό μήνυμα φιλίας και συνεργασίας. Ένα μήνυμα που ξεδιπλώνει τις ρίζες τα ήθη τα έθιμα τους χορούς και τα τραγούδια του παρελθόντος δημιουργώντας γερά θεμέλια για το μέλλον. Σας περιμένουμε!»

Εκπρόσωπος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στο 1ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Λέσβου θα είναι η Διευθύντρια Λαϊκού Πολιτισμού και Νεολαίας κα Γεωργία Παράσχου.


ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: www.lesvospost.com