1ος Ποδηλατικός γύρος του Κόλπου Γέρας Λεσβου-25 Ιουλίου

Ο «Παγγεραγωτικός» Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας, ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι» και οι Ποδηλάτες “Lesvos Ride” συνδιοργανώνουν, για πρώτη χρονιά φέτος, Ποδηλατικό γύρο του Κόλπου Γέρας.


Η ποδηλατοπορία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, του Σαββάτου 25 Ιουλίου, στις 18:00. Η αφετηρία θα είναι στην Κουντουρουδιά (όπου θα υπάρχει και το τραπέζι της γραμματείας για δηλώσεις συμμετοχής, μισή ώρα νωρίτερα) και ο τερματισμός στο Πέραμα.

Η διαδρομή, θα κινηθεί δίπλα στις μαγευτικές ακτές του κόλπου Γέρας, ανάμεσα στο γαλάζιο της θάλασσας και στο ασημοπράσινο του ελαιώνα.

Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια εναλλακτική θέαση και βίωση ενός τοπίου που, συνήθως, βλέπουμε μέσα από τις οδικές μας διαδρομές. Χωρίς νικητές και ηττημένους, η ποδηλατάδα αυτή φιλοδοξεί να έχει ως έπαθλο μια εμπειρία άθλησης και περιήγησης μοναδική!

Σας περιμένουμε όλους, λοιπόν…


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Ο «Παγγεραγωτικός» Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας, ο Σύλλογος Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι» και οι Ποδηλάτες “Lesvos Ride” συνδιοργανώνουν, τον 1ο Ποδηλατικό Γύρο του Κόλπου Γέρας, με τους πιο κάτω ειδικούς όρους:

Τόπος τέλεσης ποδηλατάδας: Κόλπος Γέρας

Εκκίνηση-Τερματισμός: Κουντουρουδιά-Πέραμα Γέρας
Μήκος διαδρομής: 30 χλμ. περίπου (βλέπε σκαρίφημα διαδρομής)

Όροι Συμμετοχής:

Οι σύλλογοι, που διοργανώνουν την εκδήλωση, δεν φέρουν καμία ευθύνη για ατύχημα, τυχόν φθορά ποδηλάτου ή αθλητικού υλικού.

Ασφάλεια ποδηλατάδας:

Κατά τη διάρκεια της ποδηλατάδας, θα ακολουθεί τους συμμετέχοντες, αυτοκίνητο με τον υπεύθυνο γιατρό για τις πρώτες βοήθειες, παράλληλα, δε, Τροχονόμοι και ομάδα εθελοντών, θα προσφέρουν τη βοήθειά τους για την ασφαλή και ομαλή κυκλοφορία των ποδηλάτων σε επικίνδυνα σημεία της διαδρομής.

Υπηρεσίες:

Στην περιοχή της αφετηρίας, τόσο από το Πέραμα, όσο και στην Κουντουρουδιά, θα υπάρχει Γραμματειακή Υποστήριξη, για να δέχεται δηλώσεις συμμετοχής, από τις 5:30’ μμ. έως 6:00’ μμ.
Κατά τη διάρκεια της ποδηλατάδας θα ακολουθεί τους συμμετέχοντες αυτοκίνητο, με τη δυνατότητα να μεταφέρει ποδήλατα, που θα παρουσιάσουν μηχανικό πρόβλημα ή αδυναμία του ποδηλάτη, να συνεχίσει την ποδηλατάδα.

Σε επικίνδυνα σημεία της διαδρομής, θα υπάρχουν εθελοντές για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων και να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί.

Η «Γκαζολίνα», (βάρκα), θα μεταφέρει τους ποδηλάτες από το Πέραμα στην Κουντουρουδιά για την εκκίνηση, στις 5:50΄μμ και πάλι, μετά τον τερματισμό ΔΩΡΕΑΝ, προσφορά στους ποδηλάτες του καπετάνιου Στρατή Καραντώνη.

Νερό, θα δίνεται ΔΩΡΕΑΝ στους Ποδηλάτες, στην Αφετηρία, στη μέση περίπου της διαδρομής και στον Τερματισμό.

Η Συμμετοχή των ποδηλατών, είναι ΔΩΡΕΑΝ

Ηλικία συμμετεχόντων:

Στην ποδηλατάδα μπορούν να πάρουν μέρος άτομα από 15 έως 65 ετών.
Από 15 έως 18 ετών, πρέπει να έχουν την δήλωση συμμετοχής τους υπογεγραμμένη από τον γονέα ή κηδεμόνα.
Η χρήση κράνους, είναι υποχρεωτική, από όλους τους ποδηλάτες.

Σημείωση:

Η Δήλωση Συμμετοχής είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ! Έχει την αξία, Υπεύθυνης Δήλωσης, ότι ο συμμετέχων, είναι Υγιής και αναλαμβάνει την ευθύνη για την συμμετοχή του/της στην ποδηλατάδα (βόλτα), σε επαρχιακό δρόμο και ότι θα υπακούει στις οδηγίες των ατόμων της οργανωτικής επιτροπής και των εθελοντών και θα τηρεί τον Κ.Ο.Κ.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ

Την παραμονή της ποδηλατάδας θα πρέπει να αποφύγετε τις έντονες σωματικές προσπάθειες και την πολυφαγία, ενώ το βράδυ θα πρέπει να κοιμηθείτε νωρίς, για να έχετε δυνάμεις κατά την διάρκειά της διαδρομής.

Η αθλητική σας περιβολή δεν πρέπει να σάς ενοχλεί και να σάς πιέζει.
Καλό θα ήταν να μην λάβετε μέρος όσοι έχετε πρόβλημα με την υγεία σας. (Καρδιακά-έντονα αναπνευστικά κ.ά.)

Πριν την εκκίνηση, δώστε μεγάλη προσοχή στις οδηγίες της οργανωτικής επιτροπής.
Φροντίστε να γίνει έλεγχος των φρένων και των ελαστικών.

Κάνετε σωστή κατανομή δυνάμεων σ’ όλη τη διαδρομή, μην ξοδεύετε τις δυνάμεις σας στην αρχή, κρατήστε στο μεγαλύτερο μέρος της απόστασης, έναν σχετικά σταθερό ρυθμό και απολαύστε τη βόλτα με το ποδήλατο θαυμάζοντας τις ομορφιές της διαδρομής και την υπέροχη θέα του κόλπου, από διαφορετικά σημεία.

Αποφύγετε τις πολλαπλές και απότομες αυξομειώσεις και προσπεράσεις. Κρατάτε απόσταση από τον μπροστινό ποδηλάτη και να ελέγχετε συχνά την αποτελεσματικότητα των φρένων και την συμπεριφορά των ελαστικών.

Αν νιώσετε ζάλη, τάση για εμετό, πόνο στο στήθος ή έντονη δύσπνοια, διακόψτε αμέσως την προσπάθειά σας και απευθυνθείτε στον σταθμό Α΄ Βοηθειών ή στους γιατρούς που θα ακολουθούν σ’ όλη την διαδρομή.

Καλή διασκέδαση


Πληροφορίες: www.lesvosride.gr και Γ. Ζορμπάς 694 4145 611,
Δ. Παπαχρυσός 697 4640 419, Τ. Χατζέλλης 694 5934 834