1ος ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΔΟ" ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΣ 2015- 19 Ιουλίου

Στα πλαίσια των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν  το τριήμερο 17-19 Ιουλίου 2015 στον Πολιχνίτο της Λέσβου,    ο  Γυμναστικός Σύλλογος ΑΛΚΑΙΟΣ , ο Αθλητικός   ΄Ομιλος  Πολιχνίτου , ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Πολιχνίτου, συνδιοργανώνουν  και προκηρύσσουν,  με τους παρακάτω όρους  αγώνες δρόμου με την επωνυμία:


    1ος  ΛΑΪΚΟΣ  ΑΓΩΝΑΣ  ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΔΟ   «ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΣ  2015»,   με την υποστήριξη του Δήμου Λέσβου και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου.


1.            ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:

Κυριακή  19  Ιουλίου    2015    με ώρα έναρξης αγώνων 18.00 το απόγευμα.
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:

Κεντρικό σημείο της διοργάνωσης είναι η Πλατεία που βρίσκεται στην είσοδο της Κωμόπολης Πολιχνίτου, όπου θα γίνονται και όλοι οι τερματισμοί.

Οι διαδρομές των αγωνισμάτων θα διεξαχθούν σε δημόσιους δρόμους της ευρύτερης περιοχής του Δημοτικού  Διαμερίσματος  Πολιχνίτου αλλά και εντός της κωμόπολης  του  Πολιχνίτου.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ - ΗΛΙΚΙΕΣ :


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΜΑ

ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ
ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΜΙΝΙ  
ΑΓΟΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
600μ

2008 – 2007 - 2006
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΜΙΝΙ  
ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
600μ

2008 – 2007 – 2006
ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β΄
ΑΓΟΡΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

1.000 μ.

2003 – 2004 - 2005
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β΄
ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

1.000 μ.

2003 - 2004 - 2005
ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ  Α΄
ΑΓΟΡΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

1.500 μ.

2000 – 2001 - 2002
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ  Α΄
ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

1.500 μ.

2000 – 2001 - 2002

ΕΦΗΒΩΝ – ΠΑΙΔΩΝ

2.300 μ.

1996-1997-1998-1999

ΝΕΑΝΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

2.300 μ.

1996-1997-1998-1999
ΑΝΔΡΩΝ  
5.000 μ.
1996 και μεγαλύτεροι
ΓΥΝΑΙΚΩΝ  
5.000 μ.
1996  και μεγαλύτερες

ΑΝΔΡΩΝ   

18.000 μ.

1996 και μεγαλύτεροι

ΓΥΝΑΙΚΩΝ  

18.000 μ.

1996 και μεγαλύτερες

Δυναμικού Βαδίσματος
ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ


5.000 μ.

ΧΩΡΙΣ      ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ

ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ - ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΙ:

ΟΛΟΙ  ΟΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΙ  ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ &  ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ,   ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ  ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΠΡΑΝΑΦΕΡΑΜΕ:   ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ  ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ.

Η αφετηρία ( σημείο εκκίνησης)  για τα 18.000Μ  Ανδρών και Γυναικών θα είναι η πλατεία της κωμόπολης της Βρίσας και στη συνέχεια οι δρομείς θα ακολουθήσουν την παρακάτω διαδρομή: Δημοτικός δρόμος Βρίσας, επαρχιακή οδός Βρίσας-Πολιχνίτου, εντός Πολιχνίτου οδός Χάρη Κακάμπουρα, πλατεία Κυβελια, Αγίου Γεωργίου,  Επαρχιακή οδός Πολιχνίτου-Νυφίδας, Επαρχιακή οδός Νυφίδας-Σκάλα Πολιχνίτου, παραλιακός δρόμος Σκάλας Πολιχνίτου, επαρχιακή οδός Σκάλας Πολιχνίτου με κατεύθυνση την Κωμόπολη του Πολιχνίτου για τον τερματισμό στην Πλατεία.

Η αφετηρία (σημείο εκκίνησης) για τα 5.000Μ Ανδρών και Γυναικών επίσης των 5.000Μ του Δυναμικού Βαδίσματος Ανδρών και Γυναικών  θα είναι το Λιμάνι στη Σκάλα Πολιχνίτου και στη συνέχεια: Παραλιακός δρόμος Σκάλας Πολιχνίτου, Επαρχιακή οδός Σκάλας Πολιχνίτου,  με κατεύθυνση την Πλατεία της Κωμόπολης Πολιχνίτου για τον τερματισμό.

Η αφετηρία (σημείο εκκίνησης) για τα 2.300Μ Εφήβων-Παίδων, Νεανίδων-Κορασίδων, θα είναι η οδός Χάρη Κακάμπουρα εντός της Κωμόπολης του Πολιχνίτου και στη συνέχεια: δρόμος προς θερμοπηγές Πολιχνίτου, αγροτική οδός προς αεροδρόμιο, αγροτικός δρόμος προς την οδό Ανδρέα Παπανδρέου με κατεύθυνση και τερματισμό την Πλατεία του Πολιχνίτου.

Η αφετηρία (σημείο εκκίνησης) για τα 1.500Μ. Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α΄  θα είναι  η οδός Χάρη Κακάμπουρα εντός της Κωμόπολης του Πολιχνίτου και στη συνέχεια αγροτική οδός, οδός Ανδρέα Παπανδρέου Πολιχνίτου με κατεύθυνση και τερματισμό την Πλατεία.

Η αφετηρία (σημείο εκκίνησης) για τα 1.000Μ Παμπαίδων-Παγκορασίδων Β΄θα είναι εντός οικισμού Πολιχνίτου Πλατεία Κυβελία, δημοτική οδός Πολιχνίτου, Αγίου Γεωργίου με κατεύθυνση και τερματισμό την Πλατεία.

Η αφετηρία (σημείο εκκίνησης) για τα 600Μ ΜΙΝΙ Παμπαίδων-Παγκορασίδων θα είναι εντός οικισμού Πολιχνίτου Πλατεία Κυβελία, οδός Νυφίδας, με κατεύθυνση και τερματισμό την Πλατεία.

Οι  αθλητές-τριες    που λαμβάνουν μέρος στις διαδρομές  που η αφετηρία τους είναι εκτός της Κωμόπολης του Πολιχνίτου, θα μεταφερθούν στα σημεία εκκίνησης  με λεωφορείο.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Τα σωματεία δικαιούνται να δηλώσουν απεριόριστο αριθμό αθλητών-τριών ανά αγώνισμα. Για τους αθλητές-τριες συλλόγων απαραίτητο είναι το δελτίο αθλητικής ιδιότητας του ΣΕΓΑΣ (Θεωρημένο), το οποίο θα επιδείξουν στην γραμματεία κατά την οριστικοποίηση των δηλώσεων. Δε δικαιούται συμμετοχής αθλητής-τρια, που έχει τιμωρηθεί από τα πειθαρχικά και δικαιοδοτικά όργανα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και για όσο διάστημα διαρκεί η ποινή του.

Στα  αγωνίσματα  δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές & αθλήτριες συλλόγων υγείας αλλά και  κάθε Έλληνας πολίτης ή αλλοδαπός που δεν έχει Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας του ΣΕΓΑΣ ή δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Απαραίτητα έγγραφα για την συμμετοχή είναι ταυτότητα  ή πιστοποιητικό γέννησης με φωτογραφία ή δίπλωμα ή βιβλιάριο ασθενείας καθώς και υπεύθυνη δήλωση,  ότι συμμετέχει στον αγώνα με απόλυτη προσωπική του ευθύνη.

Για τους ανήλικους μαθητές -τριες ( κάτω των 18 ετών ) που δεν είναι εγγεγραμμένοι σε αθλητικά σωματεία και θέλουν να λάβουν μέρος στους αγώνες αυτόνομα, απαραίτητη είναι η προσκόμιση  οιαδήποτε εγγράφου που αποδεικνύει την ηλικία τους π.χ. μαθητική ταυτότητα, πιστοποιητικό γεννήσεως με φωτογραφία,  και υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα ότι συμφωνούν για την συμμετοχή του στους αγώνες.

6.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ :


Οι  δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν στα γραφεία της ΕΑΣ  ΣΕΓΑΣ ΛΕΣΒΟΥ,   σύμφωνα με τα συνημμένα έντυπα δηλώσεων και στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail: segas-le@otenet.gr  τηλ. - fax: 22510- 26453 έως την Παρασκευή  17 Ιουλίου 2015 και ώρα 13:00.  

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν  και την ημέρα των αγώνων,   στην αίθουσα κλήσης που θα λειτουργεί στην Πλατεία Πολιχνίτου, από  ώρα 16:00 μ.μ. έως και μία ώρα πριν την έναρξη του αγωνίσματός τους,  με τα απαραίτητα  στοιχεία πιστοποίησης.

Γενικά ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες δρομείς θα προσέρχονται απαραίτητα, στο χώρο κλήσης που θα λειτουργεί στην Πλατεία Πολιχνίτου, την ημέρα των αγώνων από τις 16:00 μ.μ.  έως  και μία ώρα πριν από την έναρξη του αγωνίσματός τους, με τα αποδεικτικά στοιχεία πιστοποίησης για   την οριστικοποίηση της συμμετοχής τους και την παραλαβή του αριθμού, με τον οποίο θα αγωνιστούν.

7.ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΤΡΙΩΝ – ΚΡΙΤΩΝ ΠΡΟΣ & ΑΠΟ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟ

Για την μετακίνηση των συμμετεχόντων από τη Μυτιλήνη προς τον Πολιχνίτο,  θα αναχωρήσει ένα λεωφορείο από την πλατεία των Υπεραστικών ΚΤΕΛ   την Κυριακή 19/07 και ώρα 15:00.

Για την μετακίνηση των συμμετεχόντων από την Καλλονή προς τον Πολιχνίτο, θα αναχωρήσει ένα λεωφορείο από  την Πλατεία των ΚΤΕΛ Καλλονής (κατάστημα Προδρόμου) την Κυριακή 19/07 και ώρα 15:00.

Η επιστροφή θα γίνει πάλι με λεωφορείο από τον Πολιχνίτο,  προς την Μυτιλήνη και την Καλλονή , μετά την λήξη των αγώνων -  εκδηλώσεων περίπου στις 22:00 το βράδυ.
          
ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ:
.
Οι αθλητές-τριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς με την φροντίδα και την ευθύνη των σωματείων τους πριν από τους αγώνες. Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών-τριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αγώνες και προπονήσεις. Η πιστοποίηση αυτή, γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή-τριας, και το οποίο θεωρείται από Νομαρχιακό Νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή ΝΠΔΔ ιατρούς.

Επίσης με τη νέα Υπουργική Απόφαση της Γ.Γ.Α. εφόσον οι ιατρικές θεωρήσεις των αθλητικών δελτίων εκδίδονται κατά τους νόμιμους τύπους, έχουν την ίδια νομική ισχύ και κύρος ανεξάρτητα εάν εκδίδονται από ιδιώτες γιατρούς ή από ιατρούς που υπηρετούν σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ.
Το Δελτίο ισχύει για ένα ( 1 ) έτος από τη θεώρησή του.

Οι ανεξάρτητοι δημότες ,  οι ανήλικοι μαθητές και λοιποί,   που δεν είναι μέλη Συλλόγων και δεν έχουν Δελτίο ΣΕΓΑΣ, θα πρέπει να εξεταστούν πριν τους αγώνες οπωσδήποτε από γιατρό κάνοντας τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και καρδιολογικό έλεγχο , με ευθύνη δική τους ή των γονέων τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές –τριες που δεν κατέχουν δελτίο αθλητικής ιδιότητας ή τα δελτία αθλητικής ιδιότητάς τους δεν είναι θεωρημένα από ιατρό, πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη για τη συμμετοχή τους σχετικά με ότι έχει σχέση με την υγεία τους και ειδικά οι ανήλικοι  υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους ή των συνοδών τους,  ότι συμφωνούν για την συμμετοχή τους.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν στους αγώνες με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη.

Οι οργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα ή μετά το τέλος του, εάν προκύψουν θέματα ΥΓΕΙΑΣ  που  οφείλονται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Οι διοργανωτές των αγώνων, είναι υπεύθυνοι να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο την παροχή ιατρικής φροντίδας, κατά τη διάρκεια των αγώνων για όλους τους συμμετέχοντες.

Εκτός από την παρουσία ιατρού, θα υπάρχει παρουσία ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ στον τόπο τέλεσης των αγώνων-διαδρομών  καθ’ όλη τη διάρκειά τους.


ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ
1ος ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΔΟ
«ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΣ 2015»

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
ΩΡΑ
ΑΓΩΝΙΣΜΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ-ΗΛΙΚΙΑ

18:00

     18.000 μ.

ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Γεν.  1996 και μεγαλύτεροι-ες

18:15
   600 μ.
   ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Γεν. 2006-07-08
18:30
          1.000 μ.
ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β΄
Γεν. 2003-04-05
18:45
        1.500 μ.
ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄
Γεν. 2000-01-02
19:00
        2.300  μ.
ΕΦΗΒΩΝ-ΠΑΙΔΩΝ  
ΝΕΑΝΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
Γεν. 1996 έως 1999
19:15
         5.000 μ.

ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Γεν. 1996 & μεγαλ.
ΚΑΙ
  ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ
ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Χωρίς ηλικιακό περιορισμό