Επιστολή ανησυχίας του Δημάρχου Λέσβου προς τον Υπουργό Οικονομικών για την Κατάργηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, έστειλε στον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Γιάννη Βαρουφάκη την παρακάτω επιστολή με θέμα: «Κατάργηση μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α.»


ΘΕΜΑ: Κατάργηση μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με το θέμα της κατάργησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου.

Ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Βορείου Αιγαίου θα ήθελα να σας εκφράσω την εντονότατη ανησυχία μου αναφορικά με την προοπτική της κυβέρνησης να καταργήσει τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ.

Θεωρώ πως το να σας εκθέσω για ακόμα μια φορά τα επιχειρήματα υπέρ της διατήρησης του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, θα είναι άσκοπο και εν μέρει τετριμμένο, καθώς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα ποια είναι αυτά. Πιστεύω ότι, τη στιγμή που πολλά νησιά του Β. Αιγαίου αντιμετωπίζουν με δική τους οικονομική επιβάρυνση ένα τεράστιο κύμα εισβολής παράτυπων μεταναστών και προσφύγων, μια ενδεχόμενη κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, θα αποτελέσει ένα βαρύτατο πλήγμα στο ηθικό τους.

 Θεωρώ μάλιστα ότι το παραπάνω, αποτελεί ένα σημαντικό επιχείρημα έναντι στους θεσμούς, οι οποίοι ενδεχομένως επιμένουν στην κατάργηση αυτού του μέτρου.

Μιλώντας λοιπόν εξ ονόματος όλων των Δήμων του Βορείου Αιγαίου, θα ήθελα να σας εκφράσω για άλλη μια φορά την αντίθεσή μας σε ένα μέτρο που ίσως αποτελέσει τη χαριστική βολή για τα νησιά μας. Παρακαλώ λοιπόν θερμά για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να διατηρηθεί ως έχει, ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ για όλα τα νησιά του Αιγαίου.
Με εκτίμηση,
Πρόεδρος Π.Ε.Δ Β. Αιγαίου

Δήμαρχος Λέσβου

Σπύρος Γαληνός