Ματαιώθηκε βραδινή πτήση στον αερολιμένα Μυτιλήνης-Σε απόγνωση οι τουριστικοί πράκτορες

Λόγω λήξης του πιστοποιητικού ασφαλείας των ραδιοβοηθημάτων και παρά την ακύρωση της απεργίας των εργαζομένων, ματαιώθηκε βραδινή πτήση στο αεροδρόμιο “Οδυσσέας Ελύτης” της Μυτιλήνης.


Ακολουθεί άρθρο από το site της ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου
Ενημέρωση από την ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου

Κυριακή, 31 Μάιος 2015 16:15

Δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η βραδινή πτήση στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης αφού έληξε χθες το πιστοποιητικό ασφάλειας των ραδιοβοηθημάτων. Η 48ωρη απεργία των εργαζομένων μπορεί να ματαιώθηκε μετά τη συνάντησή τους με τον Υφυπουργό Μεταφορών, τα προβλήματα όμως που επεσήμαναν οι εργαζόμενοι δεν λύθηκαν. Όπως είχε πει στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του αεροδρομίου Μυτιλήνης Απόστολος Ψυρούκης “έχουν οδηγήσει τα αεροδρόμια σε οικονομική ασφυξία και δεν πραγματοποιούνται όλα αυτά που προβλέπονται. Για τη λήξη του πιστοποιητικού του αεροδρομίου Μυτιλήνης, η υπηρεσία είχε ενημερωθεί εγκαίρως.”


Έτσι από σήμερα μόνο με οπτική επαφή γίνονται οι προσεγγίσεις αεροπλάνων στο αεροδρόμιο και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι να πιστοποιηθεί το σύστημα ασφαλείας, το αεροδρόμιο βραδινές ώρες δε θα δέχεται πτήσεις! Οι επιβάτες της βραδινής πτήσης της Aegean προς Μυτιλήνη θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της Αθήνας σήμερα όπως προβλέπεται και θα δρομολογηθεί έκτακτη πτήση αύριο το πρωί για να μεταβούν στον προορισμό τους. Άλλες πτήσεις δεν περιμένει σήμερα το αεροδρόμιο Μυτιλήνης, αν όμως το θέμα δε λυθεί αύριο κιόλας, θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα κυρίως στις πτήσεις τσάρτερ.