Συλλαλητήριο του Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο στην Πλ. Σαπφούς για τον ΦΠΑ

Πέμπτη 11 Ιούνη στις 7.30 το βράδυ στην Πλ. Σαπφούς


Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί μεγάλος αναβρασμός σχετικά με την κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Γι’ άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι οι υποσχέσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ότι οι προεκλογικές τους δεσμεύσεις για μια σειρά φιλολαϊκά μέτρα, όπως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η αύξηση του αφορολόγητου, η μη αύξηση του ΦΠΑ, η επαναφορά του κατώτατου μισθού κ.α., ήταν κούφιες. Πάτησαν πάνω στην ανάγκη του λαού και έπαιξαν με την «ελπίδα».

Η νέα φοροληστρική επιδρομή που ετοιμάζουν, τα νέα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στη συμφωνία με τους «εταίρους» θα συνεχίσουν την επίθεση στα Εργασιακά και Ασφαλιστικά και όλα αυτά θα πλήξουν για άλλη μια φορά τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τα ψίχουλα που θα πετάξουν στο λαό ενισχύουν τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανέχεια και σε καμία περίπτωση δεν επουλώνουν τη σημερινή κατάσταση. Η αύξηση του ΦΠΑ θα πλήξει επιπλέον τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους και τους μικροεπαγγελματοβιοτέχνες που δεν αντέχουν άλλο.

Σ’ αυτήν την επίθεση ενιαία πρέπει να απαντήσουμε, να ορθώσουμε ανάστημα με κοινό χαρακτηριστικό τους αγώνες ενάντια στα αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα και την ανάκτηση των απωλειών όλων των προηγούμενων ετών. Μόνο αυτή η ανάκτηση θα μπορέσει να αποτελέσει πραγματική ανάσα για τη λαϊκή οικογένεια. Όταν βλέπεις το δέντρο και δεν βλέπεις το δάσος, όταν αγωνίζεσαι για μια πτυχή του προβλήματος και όχι συνολικά για το πρόβλημα τότε ένα είναι σίγουρο, ότι το πρόβλημα αυτό δεν θα λυθεί ποτέ. Είναι αδιανόητο λοιπόν να συζητάμε ξεκομμένα το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου χωρίς να μιλάμε για κατάργηση του από τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, από το φάρμακο, από τα βιβλία, από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του Νερού και του ΟΤΕ. Δεν μπορούμε να αφήσουμε έτσι απλά στην άκρη τις διεκδικήσεις για κατάργηση στον ΕΝΦΙΑ, για Ενιαίο Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες του λαού, για κατάργηση των αντιλαϊκών μέτρων που σήμαναν τις απώλειες της λαϊκής οικογένειας και άλλα πολλά που τόσα χρόνια το ταξικό – εργατικό κίνημα παλεύει και διεκδικεί.


Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν και να διαδηλώσουν ενάντια σε όλα τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση με το νέο αντιλαϊκό πακέτο που έχει στα σκαριά την Πέμπτη 11 Ιούνη στις 7.30 το βράδυ στην Πλ. Σαπφούς στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το στηρίζουν δεκάδες φορείς, σωματεία και αγροτικοί σύλλογοι που έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή.