Σύσκεψη στο ΥΠΕΣ παρουσία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για το θέμα της προετοιμασίας της διαδικασίας του δημοψηφίσματος.

Σύσκεψη συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κώστας Πουλάκης και στην οποία συμμετείχε εκ μέρους της ΕΝΠΕ η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, για το θέμα της προετοιμασίας της διαδικασίας του δημοψηφίσματος.


Το θέμα της προετοιμασίας της διαδικασίας του δημοψηφίσματος ώστε η διεξαγωγή του να είναι ομαλή, συζητήθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κώστας Πουλάκης και στην οποία συμμετείχαν εκ μέρους της ΕΝΠΕ η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου και εκ μέρους της ΚΕΔΕ ο πρόεδρός της κ. Γιώργος Πατούλης.

Η Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων έθεσε ζητήματα που αφορούν στα νησιά, όπως αυτό της εξασφάλισης ανεφοδιασμού σε καύσιμα. Επίσης, ζήτησε την επίλυση από το Κράτος του θέματος της μετακίνησης των ετεροδημοτών δεδομένης της περιορισμένης ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, υπογραμμίζοντας τη συνταγματική επιταγή της διασφάλισης της ισότιμης συμμετοχής των πολιτών στη συγκεκριμένη διαδικασία.


Τέλος, η κα Καλογήρου επεσήμανε την καθυστέρηση καταβολής του εκλογικού επιδόματος του Ιανουαρίου του 2015 στους υπαλλήλους πέντε Περιφερειών, μεταξύ των οποίων και στους υπαλλήλους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και απέσπασε τη διαβεβαίωση του Γενικού Γραμματέα για τη διευθέτηση του θέματος.