Ήρθαν επιτέλους τα πυροσβεστικά αεροπλάνα στην Μυτιλήνη

Στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης σταθμεύουν από χθες δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Πετζετέλ της 359ης Μοίρας Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ).

Τα δύο Πετζετέλ με τους χειριστές και τους μηχανικούς τους θα παραμείνουν στο νησί καθ' όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και θα βοηθήσουν σε σημαντικό βαθμό το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς πλεονέκτημά τους είναι η έγκαιρη επέμβαση και η ικανότητα προσέγγισης από τον αέρα σε σημεία στα οποία η πρόσβαση είναι δύσκολη.


Την 359η Μοίρα Αεροπορικής Εξυπηρέτησης Δημοσίων Υπηρεσιών (ΜΑΕΔΥ) στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, όπου από τις 17 Ιουνίου βρίσκονται δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Πετζετέλ, επισκέφθηκε χθες η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Λέσβου κ. Στρατή Κύτελη και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Λέσβου κ. Χαρίλαο Καλλία.


Η Περιφερειάρχης καλωσόρισε τα στελέχη των αεροσκαφών και αναφέρθηκε στη σημασία της παραμονής τους στη Λέσβο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, λέγοντας ότι θα είναι καθοριστική στην προσπάθεια αντιμετώπισης των πυρκαγιών πριν την επέκτασή τους.