Τον Ιούλιο οι αιτήσεις για το πρόγραμμα της ΠΕ Β. Αιγαίου «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας»

Η Αντιπεριφερειάρχης  Κοινωνικής Πολιτικής  της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κα Γόμου- Πρωτογεράκη Καλλιόπη, συμμετείχε ως επικεφαλής εταίρος της Σύμπραξης για τις Περιφερειακές Ενότητες της Λήμνου, της Σάμου και της Ικαρίας, σε σύσκεψη με την Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Θεανώ Φωτίου.



Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες  εφαρμογής του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους».

Από την 1η μέχρι και την 31η Ιουλίου, οι ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ ως έτος αναφοράς των φορολογικών δηλώσεων ένταξης ορίζεται το οικονομικό έτος 2015, δηλαδή η χρήση 2014.

Η προκήρυξη των προμηθειών θα γίνει  από το αρμόδιο Υπουργείο  σύντομα, ώστε έως το τέλος Σεπτεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και τον Οκτώβριο να γίνει η πρώτη διανομή που θα περιλαμβάνει νωπά κρέατα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, βρεφικές τροφές, είδη και προϊόντα γενικής καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής.

Ακόμη, έως τις 26 Ιουνίου, θα σταλούν υπογεγραμμένα τα Πρωτόκολλα Συνεργασίας των Κοινωνικών Συμπράξεων.


Τέλος να τονιστεί ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλεται ώστε η επισιτιστική βοήθεια να φτάσει και στο  πιο απομακρυσμένο νησί, ανέλαβε τις Περιφερειακές Ενότητες της Λήμνου- Αγίου Ευστρατίου και Σάμου- Ικαρίας –Φούρνων, για τις οποίες δεν υπήρχε εκπροσώπηση.