Στέρεψαν τα ΑΤΜ της Μυτιλήνης-Αγωνία για αν θα ανοίξουν οι τράπεζες την Δευτέρα (ΦΩΤΟ)

Χωρίς χρήματα έχουν μείνει εδώ και λίγες ώρες τα ΑΤΜ στην πόλη της Μυτιλήνης.


Νωρίτερα το πρωί ως αργά το απόγευμα του Σαββάτου ,στην Εθνική, στην Πειραιώς, την ΑΛΦΑ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την Eurobank και αλλού, οι ουρές των καταθετών ήταν εντυπωσιακές.

Οι πολλοί πρωινοί ήταν πιο τυχεροί αφού σε αρκετά καταστήματα Τραπεζών οι Διευθυντές τους φρόντισαν να τροφοδοτήσουν τα ΑΤΜ τους με αρκετά χρήματα.

Είχε προηγηθεί η ολονυκτία εκατοντάδων συμπολιτών μας το βράδυ της Παρασκευής που με ζωγραφισμένη την ανησυχία και την αγωνία στα πρόσωπα τους συνωστίζονταν για να πάρουν σειρά προκειμένου να αποσύρουν χρήματα από τις καταθέσεις τους ή να πάρουν τα λεφτά της μισθοδοσίας ή της σύνταξης τους.

Κάποια στιγμή προς το απόγευμα του Σαββάτου τα ΑΤΜ στέρεψαν και πολλοί έφευγαν απογοητευμένοι χωρίς να καταφέρουν να πάρουν ούτε ένα ευρώ.

Σε κάποιες περιπτώσεις πολίτες έφευγαν προς σε μεγάλα χωριά της Λέσβου όπου υπάρχουν ATM με σκοπό να κάνουν εκεί αναλήψεις.

Η αλήθεια είναι ότι μπορεί ο κόσμος να ταλαιπωρείτε μπροστά στα τραπεζικά ΑΤΜ αλλά δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι θα κάνει την άλλη Κυριακή στις κάλπες. Πολλοί παρόλη τη ταλαιπωρία τους δήλωναν ότι θα ψηφίσουν ΟΧΙ επιρρίπτοντας την ευθύνη για τα δεινά τους τους δανειστές ενώ κάποιοι άλλοι δεν δίσταζαν και μάλιστα φωναχτά να τα βάζουν με τον πρώην Πρωθυπουργό και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τους κ.Σαμαρά και Βενιζέλο ,άλλοι με τον Γιώργο Παπανδρέου τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο για τη ένταξη της χώρας μας στα μνημόνια και κάποιοι άλλοι , αρκετοί μάλιστα να καταφέρονται κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Αιχμή της κριτικής τους η αποδοχή από πλευράς κυβέρνησης των μέτρων που κατατέθηκαν ως ελληνικές προτάσεις, ύψους σχεδόν 8 δις ευρώ!


Πληροφορίες  ανέφεραν ότι τόσο το βράδυ της Παρασκευής όσο και του Σαββάτου αστυνομικοί είχαν εντολή να περιφέρονται διακριτικά κοντά στα τραπεζικά καταστήματα για δύο λόγους. Την αποφυγή επεισοδίων και την προστασία καταθετών που αποχωρούσαν μέσα στην νύχτα έχοντας μαζί τους αρκετά χρήματα!