Συμμετοχή Δήμου και εμπορικού συλλόγου Λήμνου στην παναιγαιακή κινητοποίηση για το ΦΠΑ

Κινητοποίηση κατά της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές, με στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00 μ.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου


Ο Δήμαρχος  Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, σε συνεννόηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ. Δημήτρη Μπουλώτη και κ. Δημήτρη Πινάκο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Μαυροθαλασσίτη, αποφάσισαν  τη συμμετοχή του Δήμου Λήμνου στην παναιγαιακή κινητοποίηση κατά της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές, με στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00 μ.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Υπενθυμίζεται ότι  το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου,  με την υπ’ αριθμ. 144/2015 απόφασή του που ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 26/5/2015, εξέφρασε ομόφωνα την έντονη αντίθεσή του απέναντι στην ενδεχόμενη αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά.

Τέλος, ο Δήμος Λήμνου καλεί ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ

Η πιθανότητα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στις νησιωτικές περιοχές, αντίκειται στο άρθρο 101 του Συντάγματος Περί Νησιωτικότητας. Το μέτρο θα καταφέρει σοβαρό πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των νησιωτικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, θα αυξήσει το κόστος διαβίωσης, θα αφανίσει τον τουριστικό κλάδο και θα επιτείνει  την τάση  μετανάστευσης  του «οικονομικά ενεργού» πληθυσμού τοποθετώντας τις νησιωτικές περιοχές σε ένα φαύλο κύκλο παρακμής.

Ο μειωμένος ΦΠΑ δεν είναι προνόμιο, αλλά ισοδύναμο μέτρο ως αντιστάθμισμα των ειδικών συνθηκών που ισχύουν στα νησιά μας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου συμμετέχει στην Παναιγαιακή κινητοποίηση διατρανώνοντας  την αντίθεσή του στην υιοθέτηση ενός τόσο επαχθούς μέτρου που θα υποβαθμίσει τη ζωή των νησιωτών .

Καλούμε τα μέλη μας  να στηρίξουν  τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρώντας σε  κλείσιμο των καταστημάτων την Πέμπτη 11/6  κατά τις ώρες  12:00 με 14:00 .

           
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο Πρόεδρος                             Ο  Γενικός Γραμματέας


              Χρυσόστομος Ψάρρας                      Δανιήλ Ευάγγελος