Την Ανεμώτια και το Σκαλοχώρι επισκέφτηκαν οι «Φίλοι της Μητρόπολης Μυτιλήνης» για δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους

Την Ανεμώτια και το Σκαλοχώρι επισκέφτηκαν οι «Φίλοι της Μητρόπολης Μυτιλήνης»


Στο πλαίσιο της Κοινωφελούς δράσης τoυ Σωματείου οι «Φίλοι της Μητρόπολης Μυτιλήνης» και σε  συνεργασία με τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Μυτιλήνης, πραγματοποιήθηκε Ιατρική επίσκεψη  το Σάββατο 06 Ιουνίου  2015, στα χωριά Ανεμώτια Σκαλοχώρι, προκειμένου να γίνουν  δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους των χωριών.

Στην ομάδα Ιατρών συμμετείχαν οι ιατροί από την Αθήνα, ο κ. Βογιατζής Ιωάννης Καρδιολόγος, η κα. Φυτά Νάστια  Πνευμονολόγος,  η κα. Εμμανουήλ Γαρυφαλιά Νευρολόγος,  ο Ιατρός κ. Ασημακόπουλος Γεώργιος Χειρουργός Μαστολόγος μέλος του Σωματείου και υπεύθυνος των Αποστολών, από την Μυτιλήνη, η κα Παλαιολόγου Αγγελική Κυτταρολόγος η οποία έκανε τα Τεστ Παπανικολάου, και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μυτιλήνης Ιατρός κ. Προβέτζας Παναγιώτης ο οποίος συνόδευσε την Αποστολή. 

Από την Νοσηλευτική Σχολής Μυτιλήνης, οι Νοσηλεύτριες Χατζηπαναγιώτου Ταξιαρχούλα, Ζία Βάσω, Δέλιου Ειρήνη, Επίσης οι Νοσηλεύτριες από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, Δημητρόγλου Βίκη, Κοντοπού Ειρήνη, Τσιριγώτη Αθανασία, Αντωνίου Έφη, η Μαία κα Κουκούλα Ελένη ο Νοσηλευτής του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης κ. Κουμπάρος Στέργιος και Μαυρουδή Μαρία Εθελόντρια.

Την ευθύνη και οργάνωση των αποστολών είχαν ο Διάκονος  Νικόλαος Μαυρουδής και η κα. Χατζηπροκοπίου Μαρία μέλη του Σωματείου.

Εξετάστηκαν 120  άτομα και στα δύο χωριά και έγινε test Παπανικολάου σε μεγάλο αριθμό  γυναικών.


 Βασικός σκοπός του Σωματείου μας παραμένει η παροχή υπηρεσιών υγείας και η δωρεάν ιατρική φροντίδα όλων των κατοίκων του νησιού μας