ΟΑΕΔ: 50.000 Θέσεις εργασίας μέσα στο καλοκαίρι

Δρομολογούνται οι διαδικασίες πρόσληψης 50.000 ανέργων τους καλοκαιρινούς μήνες σύμφωνα με τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη.


Πρόκειται για προσωπικό που θα προσληφθεί μέσω προγραμμάτων ΟΑΕΔ και αφορά ηλικίες 18 έως 64 ετών.

Το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων

Το αργότερο έως τις 22 Ιουνίου θα είναι έτοιμοι οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των ανέργων που θα καλύψουν 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης για 5 μήνες στους δήμους στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα. Αμεσως μετά θα βγει και η δευτερη πρόσκληση του ΟΑΕΔ που αφορά άλλες 20.385 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «e-dimosio» διοικήτρια του ΟΑΕΔ σημείωσε πως «σε αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνονται θέσεις εργασίας που αφορούν το Δημόσιο, κυρίως υπουργεία όπως το Παιδείας, το Εργασίας, το Υγείας, το Πολιτισμού, και Περιφέρειες και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις» και ανέφερε ότι η πρόσκληση αυτή αναμένεται να γίνει από στιγμή σε στιγμή, -όπως είχε δηλώσει και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, συγκεκριμένα, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

Ωστόσο, μέσα στο καλοκαίρι αλλά όχι ταυτόχρονα με την κοινωφελή εργασία θα «τρεξει» και το πρόγραμμα voucher για 16.000 ανέργους ηλικίας 29-64. Πρόκειται για πρόγραμμα, το οποίο ανακοινωθηκε το χειμωνα αλλα ανακλήθηκε μετά από αίτημα της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, «λόγω σημαντικών σχεδιαστικών προβλημάτων της πρόσκλησης». Η κ. Καραμεσίνη δηλωσε ότι κινούνται οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να είναι ετοιμο οσο πιο σύντομα γίνεται αλλά σε κάθε περίπτωση μέσα στο καλοκαίρι.


Πηγη neolaia.gr