3.5 χρόνια μετά, η "Λίζα" από τον Μανταμαδο δικαιώθηκε- 5250€ πρόστιμο και 2 χρόνια φυλάκιση στον φονιά της Λιζας

Στις 2 Φεβρουαρίου 2012, έμπαινε σε εφαρμογή ο νέος Νόμος 4039/2012 «Περί προστασίας των ζώων…». Την ίδια μέρα, στο Μανταμάδο Λέσβου, μια αδέσποτη στειρωμένη σκυλίτσα, η Λίζα, δολοφονούταν εν ψυχρώ από τον Π.Μ. στον προαύλιο χώρο της Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών.


Σήμερα, 4 Ιουνίου 20015, δικάστηκε επιτέλους το πρώτο (χρονικά) περιστατικό κακοποίησης ζώου στην Ελλάδα με τον νέο Νόμο. Και το αποτέλεσμα ήταν καταπέλτης για τον δολοφόνο Π.Μ.: 2 χρόνια φυλάκιση (με αναστολή) και 5.250 ευρώ χρηματικό πρόστιμο για τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής, παράνομης οπλοχρησίας και κακοποίησης ζώου.

Μετά από 3,5 σχεδόν χρόνια ήρθε η δικαίωση για την άτυχη σκυλίτσα και για όλους όσους αγωνιστήκαμε για αυτό.

Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν την άτυπη Πρωτοβουλία μας και ειδικά τον Σύλλογο Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης» πού από την πρώτη μέρα συντάχθηκε αμέριστα στην προσπάθειά μας να αποδοθεί «Δικαιοσύνη για τη Λίζα», σε αντίθεση με άλλους «φιλοζωικούς» (Και τα εισαγωγικά είναι ηθελημένα!) συλλόγους του νησιού μας που έγραφαν στις τοπικές εφημερίδες ότι υπεύθυνοι για τη δολοφονία του άτυχου ζώου είναι όσοι ταΐζουν τα αδέσποτα ζώα.


Η σημερινή ετυμηγορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης είναι η πλέον αποστομωτική απάντηση για τους απολογητές των δολοφόνων ανυπεράσπιστων ζώων, στη Λέσβο και παντού!