Διπλή παράταση για δηλώσεις έως 27/07 και Ταμεία έως 15/07

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα μέχρι τις 27 Ιουλίου και για τις επιχειρήσεις μέχρι τις 20 Ιουλίου ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς όμως να αλλάζει το χρονοδιάγραμμα πληρωμής του φόρου εισοδήματος.

Οφειλές άνω των 5 δισ έχουν ρυθμιστεί ως αυτή τη στιγμή και περισσότεροι από 750.000 είναι οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση. Με τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών σε 100 δόσεις παρατείνεται μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Με απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη, παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, οι οποίες έληγαν κανονικά στις 30 Ιουνίου. Όσον αφορά στις προθεσμίες πληρωμής του φόρου εισοδήματος από τα φυσικά πρόσωπα, δεν αλλάζουν. Όπως ορίζει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, η πρώτη δόση καταβάλλεται την 31η Ιουλίου 2015, η δεύτερη στις 30 Σεπτεμβρίου και η Τρίτη στις 30 Νοεμβρίου. Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν να εξοφλήσουν τον φόρο εφάπαξ μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχουν έκπτωση 2%.

Την ίδια ώρα, παράταση έως τις 15 Ιουλίου δίνει η κυβέρνηση για τη ρύθμιση σε έως 100 δόσεις των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία. Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης δήλωσε ότι αποδέχεται σχετική τροπολογία που κατέθεσαν χθες στη Βουλή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την παράταση μέχρι το τέλος του Ιουλίου για τη διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των οφειλετών που προσέρχονται στους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και προκειμένου αποφευχθεί αδυναμία εξυπηρέτησής τους και κατά συνέπεια απώλεια του δικαιώματος υπαγωγής χωρίς υπαιτιότητάς τους».

Πηγή: Έθνος