Φεστιβάλ των Νησιών 2015 στην παραλία Λουτροπόλεως Θερμής στη Λέσβο- 13-7 έως 13-8-2015

Το Φεστιβάλ των Νησιών ξεκίνησε από το νησί της Λέσβου το 2010, από τον ηθοποιό του θεάτρου τέχνης, Μιχαήλ Δουκάκη και την ομάδα του και τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνει εκδηλώσεις σε πολλά νησιά της Ελλάδας που επιθυμούν να είναι κάτω από την πολιτιστική ομπρέλα του. Κάθε χρόνο, πραγματοποιούνται παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, σεμινάρια, εκθέσεις και άλλα δρώμενα.


Φέτος θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο <<Οιωνός>>, μια καταπράσινη έκταση στην παραλία Λουτροπόλεως Θερμής στη Λέσβο, που αποτελεί, τα τελευταία 15 χρόνια, μια φωλιά για τους καλλιτέχνες και τους φιλότεχνους.

Το Φεστιβάλ των Νησιών 2015 θα ξεκινήσει στις 13/07/2015 και θα ολοκληρωθεί στις 13/8/2015. Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την ομάδα και τη δράση της τα προηγούμενα έτη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο μας: http://theatremylife.blogspot.gr 

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο φεστιβάλ μπορούν να στείλουν τις προτάσεις τους στο e-mail:theatremylife@gmail.com

Επαγγελματικές ομάδες που διοργανώνουν εκδηλώσεις προσεγμένης αισθητικής σε άλλα νησιά και επιθυμούν να ενταχθούν στο Φεστιβάλ των Νησιών, μπορούν επίσης να επικοινωνούν στην ίδια διεύθυνση.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για εικαστικούς καλλιτέχνες:

Καλλιτεχνική Κατασκήνωση «Οιωνός»

Η Α.Μ.Κ.Ε "ΘΕΑΤΡΟ Η ΖΩΗ ΜΟΥ" απευθύνει πρόσκληση σε εικαστικούς καλλιτέχνες (γλύπτες, ζωγράφους, video-animation artists) για τη δημιουργία έργων τέχνης που θα κοσμούν τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του <<Οιωνού>>. Οι εικαστικοί που θα δουλέψουν πάνω στον Mικρό Πρίγκιπα, τον Άμλετ, τον Ψαλιδοχέρη, τον Τζόκερ, τη Μήδεια, το Φάντασμα της Όπερας, τον Δον Κιχώτη, μπορούν να κάνουν ελεύθερο camping μέχρι και για ένα μήνα στον πολυχώρο <<Οιωνός>>.

θα τους παρασχεθούν τα υλικά για να δουλέψουν και θα έχουν τη δυνατότητα μιας προσωπικής έκθεσης εάν το επιθυμούν. Τα έργα και τα εικαστικά τοπία που θα προκύψουν θα παραμείνουν στον Οιωνό.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ έως: 1/7/2015

στο e-mail: theatremylife@gmail.com

1) Αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος (1-2σελίδες το πολύ)
2) Αποστολή φωτογραφιών προηγούμενων έργων (10 φωτογραφίες για ζωγράφους-γλύπτες, 1-3 video σε μορφή avi ή mpeg 4)
3) Πρόταση για έργο με διαστάσεις, υλικά και εργαλεία που θα χρειαστούν . Η ύπαρξη προσχεδίων ή μακέτας για ζωγράφους-γλύπτες θα εκτιμηθεί.

Οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν θα βρεθούν στη Λέσβο το διάστημα 13/07/2015-13/09/2015 στα πλαίσια του Φεστιβάλ των Νησιών 2015. Δεν είναι απαραίτητη η διαμονή τους όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Κρίνετε απαραίτητη η δήλωση του επιθυμητού διαστήματος διαμονής (π.χ από 20/07/2015 έως 31/07/2015).