2000 μετανάστες έφυγαν χτες από την Λέσβο-Άδειασε το λιμάνι αλλά σύντομα θα έχουμε πάλι τα ίδια (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου Blue Star 1 αλλά και με το τακτικό δρομολόγιο της γραμμής Μυτιλήνη – Χίος - Πειραιάς έφτασαν σήμερα το πρωί από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά περί τους 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι λόγω της καθυστέρησης των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στα κέντρα υποδοχής και προσωρινής διαμονής στο νησί.


Από νωρίς το βράδυ της Παρασκευής και μέχρι χθες το πρωί εκκενώθηκαν οι χώροι πέριξ του λιμανιού και το σύνολο των μεταναστών και των προσφύγων μεταφέρθηκαν στους χώρους του δημοτικού καταυλισμού στον Καρά Τεπέ και στη συνέχεια στο κέντρο πρώτης υποδοχής της Μόριας, απ’ όπου τους εκδόθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Για να γίνει βέβαια αυτό χρειάστηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας οι οποίες όμως και τελικά ευοδώθηκαν.

Χθες το μεσημέρι τους χώρους του δημοτικού καταυλισμού μεταναστών και προσφύγων στον καρά Τεπέ της Μυτιλήνης επισκέφθηκε ο βουλευτής Λέσβου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος συνοδευόμενος από στελέχη της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίες διαπίστωσε «την τραγική κατάσταση που - όπως είπε - έχει υπάρξει στην πόλη της Μυτιλήνης αλλά και σε όλο σχεδόν το νησί από την ανεξέλεγκτη ροή μεταναστών. Στη Λέσβο δεν υπάρχουν δομές που να διαχειριστούν την κατάσταση, δεν υπάρχει καν ένα συντονιστικό όργανο, υπάρχουν προσπάθειες από την αυτοδιοίκηση και τους εθελοντές. Δεν υπάρχει και αυτό είναι το χειρότερο καν προσπάθεια αποτροπής της εισβολής των μεταναστών την οποία υφιστάμεθα».

Ας σημειωθεί ότι σήμερα Κυριακή το πρωί επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη προκειμένου να εξετάσει τη κατάσταση, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από το Γιάννη Πλακιωτάκη, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και τους βουλευτές του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο και Κώστα Καραγκούνη.

Στις 14:00μμ το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Ηλιοτρόπιο, θα δοθεί συνέντευξη τύπου με θέμα το μεταναστευτικό. Στη συνέντευξη θα παρευρίσκονται ο Βουλευτής Ν Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου και οι εκπρόσωποι της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, Ιωάννης Πλακιωτάκης και Γεώργιος Κουμουτσάκος.

Με πληροφορίες news247.gr

ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ