Οργανωμένα κυκλώματα μεταφοράς μεταναστών με αμοιβή στην Λέσβο- 2 συλλήψεις

Οργανωμένα κυκλώματα μεταφοράς μεταναστών με αμοιβή στην Λέσβο


Εντοπίστηκε και συνελήφθη, την Τρίτη (02-06-2015) το βράδυ στη Μυτιλήνη, μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένας  υπήκοος Σερβίας - Μαυροβουνίου ηλικίας 56 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών μεταναστών, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, ο 56χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, να κινείται με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, σε δημοτική οδό στη Μυτιλήνη και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε αυτό είχε επιβιβάσει -8- αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας και Πακιστάν, οι οποίοι στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων και είχαν εισέλθει παράτυπα στη χώρα αυθημερόν, από μη θεσμοθετημένο σημείο.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 56χρονος, κατόπιν σχετικής συμφωνίας, μετέφερε τους αλλοδαπούς μετανάστες, από την ευρύτερη περιοχή της Λέσβου, στην πόλη της Μυτιλήνης, έναντι χρηματικής αμοιβής, διευκολύνοντας έτσι την κίνηση και διαμονή τους στο νησί.

Το φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε, είναι ιδιοκτησίας 48χρονης γυναίκας σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν:

ένας σουγιάς με λάμα μήκους 9,0  εκατοστών
ένα ζεύγος κιάλια 
το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ περίπου
ένα κινητό τηλέφωνο
διάφορες χειρόγραφες σημειώσεις με τηλεφωνικούς αριθμούς χώρας του εξωτερικού

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Εντοπίστηκε και συνελήφθη ακόμη ένα άτομο στη Μυτιλήνη, για μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών μεταναστών

Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 35 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

Ο δράστης μετέφερε με αυτοκίνητο -7- υπηκόους Αφγανιστάν, που είχαν εισέλθει παράτυπα στη χώρα, από μη θεσμοθετημένο σημείο



Εντοπίστηκε και συνελήφθη, χθες (03-06-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης – Μανταμάδου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ένα ακόμη άτομο που όπως διακριβώθηκε, μετέφερε με αυτοκίνητο, μη νόμιμους αλλοδαπούς μετανάστες.

Πρόκειται για έναν ημεδαπό ηλικίας 35 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, παράνομη οπλοκατοχή, αντίσταση κατά της Αρχής και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, ο 35χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, να κινείται με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στην προαναφερόμενη επαρχιακή οδό και σε έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι σε αυτό είχε επιβιβάσει -7- αλλοδαπούς υπηκόους Αφγανιστάν, οι οποίοι στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων και είχαν εισέλθει παράτυπα στη χώρα, την προηγούμενη ημέρα, από μη θεσμοθετημένο σημείο. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο δράστης απώθησε τους αστυνομικούς και αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις τους.
Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι, ο 35χρονος συμφώνησε να μεταφέρει τους επτά (7) μετανάστες, στην πόλη της Μυτιλήνης, έναντι χρηματικής αμοιβής, διευκολύνοντας έτσι την κίνηση και τη διαμονή τους στο νησί.
Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν:

·         το αυτοκίνητο, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των μεταναστών
·         το χρηματικό ποσό των 885 ευρώ, 250 δολάρια Αμερικής και 140 λίρες Τουρκίας
·         μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος (γκλόπ)
·         δύο κινητά τηλέφωνα

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι, ο 35χρονος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης αυτοκινήτου, ενώ είχε κριθεί ανυπότακτος από τις Στρατιωτικές Αρχές.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, συμπεριλήφθηκε και ένας 64χρονος ημεδαπός, ως ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις, της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης