ΧΑΟΣ στο λιμάνι Μυτιλήνης-Εξεγέρθηκαν 1000 μετανάστες-Γρήγορη επέμβαση από το λιμενικό και την αστυνομία (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)

Εκτός έλεγχου ήταν η κατάσταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης μέχρι τις 19:30 όταν περίπου στις 18:00 συγκεντρώθηκαν 500-600 περίπου μετανάστες οι οποίοι έφυγαν από τον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ χωρίς κανένας να τους σταματήσει.


Στο προσωρινό κέντρο μεταναστών στον  Καρα Τεπε Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ μεταναστών, 2 από τους οποίους τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Μεταξύ των τραυματιών ήταν και μία έγκυος γυναίκα. 

Στις συμπλοκές επενέβησαν άνδρες του λιμενικού όπου οι μετανάστες για αντίποινα τους περικύκλωσαν μέσα στο κοντέινερ του λιμενικού στον καταυλισμό του Καρα Τεπε..
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν μετά από διαπληκτισμό ενός Σύρου με έναν Αφγανό μετανάστη. Οι συμπλοκές επεκτάθηκαν, ενώ πηγές αναφέρουν πως ορισμένοι από τους μετανάστες επιτέθηκαν σε λιμενικούς, χρησιμοποιώντας πασσάλους και σιδερένιους λοστούς..

Μετά τα επεισόδια 500-600 περίπου μετανάστες έφτασαν στο λιμάνι Μυτιλήνης με τα πόδια, κάνοντας πορεία και φωνάζοντας συνθήματα για την απελευθέρωση τους. Για λίγη ώρα το στο κέντρο Μυτιλήνης επικράτησε πανικός και κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Χάρις όμως την άμεση παρέμβαση λιμενικού και αστυνομίας οι μετανάστες κυκλώθηκαν μέσα στο περίκλειστο χώρο έξω από το τελωνείο Μυτιλήνης όπου από εκεί οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με πούλμαν τους μετέφεραν πίσω στο κέντρο στον Καρα Τεπε..

Όπως καταγγέλλουν λιμενικοί και αστυνομικοί αυτή η εξέγερση ήταν η αρχή για ότι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες..

Όλοι τους σήκωσαν τα χέρια ψηλά και δήλωσαν ανίκανοι για να διαχειριστούν την κατάσταση.


Στο λιμάνι Μυτιλήνης βρέθηκαν και ο Δήμαρχος Λέσβου, ο Δημοτικός σύμβουλος Γ. Παλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ Κατζανος, ο λιμενάρχης και ο διοικητής της αστυνομίας.


Δείτε στα αποκλειστικά πλάνα του LesvosPost.com την έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε στο λιμάνι Μυτιλήνης.