Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Λέσβος, το νησί της κρυμμένης αρμονίας», στην Κωνσταντινούπολη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή 22 Μαΐου, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Λέσβος, το νησί της κρυμμένης αρμονίας», της γνωστής φωτογράφου Τζέλης Χατζηδημητρίου.


Η έκθεση θα φιλοξενείται έως τις 14 Ιουνίου στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, το οποίο βρίσκεται στο μέσον της άλλοτε Grande rue de Pera (Μεγάλη Οδός του Πέρα) και σημερινή İstiklal Caddesi, έναν πεζόδρομο, τον οποίο διασχίζουν καθημερινά σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι και ο οποίος αποτελεί το κέντρο της εμπορικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Πόλης.

Χορηγός και αρωγός της προσπάθειας της φωτογράφου να μυήσει το κοινό της Κωνσταντινούπολης στις ομορφιές της Λέσβου είναι και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η οποία στηρίζει τη συγκεκριμένη εκδήλωση, στο πλαίσιο των ενεργειών της για την προώθηση και προβολή των προορισμών της στη γείτονα χώρα.

Την έναρξη της έκθεσης κήρυξε ο Γενικός Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη κ. Ε. Σέκερης ενώ παρέστησαν ο Πρόξενος κ. Β. Μαλιγκούδης και η Τουριστική Ακόλουθος κα Μ. Ραχμανίδου. Την Περιφέρεια Β. Αιγαίου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου και αρμόδιος για θέματα Τουρισμού κ. Ν. Κατρακάζος, η Διευθύντρια Τουρισμού Βορείου Αιγαίου κ. Α. Πολυτάκη και το στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού κ. Δ. Μενή. Στα εγκαίνια της έκθεσης που τίμησε πλήθος κόσμου, παρέστησαν επίσης από πλευράς χορηγών, ο κ. C. Elgiz, ιδρυτής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Elgiz, αντιπροσωπεία της Setur Marinas Μυτιλήνη-FF Group, ο Δήμος Λέσβου εκπροσωπούμενος από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Κ. Αστυρακάκη και ο πρόεδρος του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου κ. Γ. Χαλδέζος. Το γεγονός καλύφθηκε από δημοσιογράφους των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων Habertürk και Alem, ενώ το παρόν έδωσε και ο γνωστός Τούρκος σύνθετης κ. Atilla Özdemiroğlu.

Χορηγοί και υποστηρικτές της Έκθεσης είναι επίσης ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού και το Επιμελητήριο Λέσβου.


Η φωτογράφος και περιηγητής μετέφερε στους επισκέπτες της έκθεσης, μέσω των εντυπωσιακών της έργων, στιγμές από τη Λέσβο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, εκφράζοντας την ανάγκη της να φέρει κοντά τους δύο λαούς, με αφορμή την «κρυφή αρμονία» του νησιού. Η Τζέλη Χατζηδημητρίου έχει ασχοληθεί με την καλλιτεχνική φωτογραφία, την ταξιδιωτική λογοτεχνία και τη διδασκαλία της φωτογραφίας. Έξι φωτογραφικές συλλογές της έχουν εκδοθεί και τα έργα της έχουν φιλοξενηθεί σε γκαλερί και μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.